Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Надя Брайт със съвети как да се справим с агресивните или пасивно-агресивни събеседници
Автор: Живко Кръстев 14:14 / 13.03.2024Коментари (0)899
© Фокус
Умението да общуваш е много важно за всеки човек в ежедневната му комуникация както в личен, така и в бизнес план, тъй като живеем в социум и изразяваме себе си чрез общуване, чрез разговори и проява на емоции. Това коментира в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ треньорът по личностно развитие, стендъп комедиант и водещ на предаването "Животът на фокус“ Надя Брайт.

Всеки се е сблъсквал в живота си с агресивен събеседник или пасивно-агресивни, престъпват личните ни граници с въпроси и твърдения, и е много важно човек да знае как да реагира и какво да каже или премълчи в такъв момент. Според треньорът по личностно развитие едно от най-важните неща при такава ситуация е да не се влиза в тона на конфликтната личност срещу нас, защото това води до ескалация на емоциите и конфликта. "Това, което трябва да направим, е да променим тона на говорене към по-спокоен или да заявим, че ние не можем да участваме в такъв разговор и ще трябва да излезем от него. Ако иска да разговоря с нас, е добре да го промени,“ обясни още тя.

По думите й всеки човек носи отговорност за поведението си. "Ако някой срещу мен е агресивен, никаква отговорност не нося да разбирам защо той е агресивен. Моята отговорност е към мен и евентуално към нашата обща работа или съвместното ни съжителство,“ уточни Надя Брайт, като добави, че "когато насреща някой е агресивен, това е неговият процес, това е неговото състояние, това е неговото. Моето е друго, не влизам в неговото“.

Токсичният събеседник е термин, който обозначава хора, които имат системно конфликтно поведение, обясни тя и допълни, че е важно първо да разпознаеш този тип хора. "Често хората не си дават сметка, че има проблем. Особено когато има субординация, когато ти си подчинен на този човек, тогава е по-трудно, защото може да го отдадеш на това, че се притесняваш, защото ти е шеф. Първо го идентифицираме това нещо, второ, взимаме нелекото решение да се справим с този проблем, понеже не винаги хората предпочитат да се справят. Всеки има право на избор. Трябва да го сложи това на везните, и ако реши да се справя с проблема, вече да подходи към него с определени умения, тактика даже има.“

Съветът за справяне с проблема на треньора по личностно развитие е да подходиш към него когато не си в него, защото ако си вътре в ситуацията "обикновено токсичният човек задава тона, той има власт над това, което се случва между нас, и съответно над мен като негов събеседник“, разясни Надя Брайт и допълни, че подхода "ние не влизаме в конфликт с такъв човек, ние сме в колаборация с него, ние искаме да продължим да работим с него, просто искаме да променим начина, по който това се случва.“

По думите й друга важна полезна техника е коментираме това, което усещаме. За целта трябва да сме наясно с това, което ни кара да се чувстваме недобре, и да го коментираме добронамерено.

"Иронията, сарказма, каквото и да е, границата му е там, където другият човек не се чувства добре. Ако виждаме, че някой не се чувства добре от нашето поведение, ние трябва да си променим поведението или се превръщаме в хора, които съзнателно нараняват другия човек малко или много, което ни прави токсични,“ обобщи треньорът по личностно развитие Надя Брайт.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: