Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Надникни в дамската тоалетна", приканва табела на варненската автогара
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:07 / 26.08.2016Коментари (0)271
© Дневник
Странни пиктограми с "нецензурно" съдържание посрещат посетителите на ремонтираните съвсем неотдавна тоалетни на варненската автогара. Снимки на две от тях бяха изпратени на редакционната поща на "Дневник" с коментара, че "подобен цинизъм" е абсолютно неприемлив на публично място като най-голямата автогара в курортен град като Варна.

Една от пиктограмите, упътващи към новите тоалетни на автогарата на английски език, изобразява добре познатите стилизирани силуети на мъж и жена, разделени от вертикална линия. За разлика от стандартните табели обаче в случая мъжът се е покатерил върху разделителната стена и наднича в женската тоалетна.

На втората пиктограма, указваща, че мъжката тоалетна се намира вляво, а дамската вдясно, силуетите са "раздвижени". Те изобразяват съответно уриниращи мъж и жена в характерните за двата пола пози.

"Подобно просташко чувство за хумор може да бъде демонстрирано само в домашни условия, коментира анонимният читател. Тоалетни на публични места като Автогарата във Варна обаче се посещават и от родители с деца. Не приемам някой да ме поставя в ситуация, в която точно пред градската тоалетна да давам родителски уроци за това кое е прилично и кое не."

За разяснение по идеята на странните табели днес няколко пъти редакцията направи опит да се свърже с Веселин Михайлов, прокурист на дружеството "Автотранс", което стопанисва варненската автогара. Той обаче не отговори на стационарния си телефон. На него в края на работното време служителка ни препоръча да направим нов опит, но в следващ ден.

Проверка показа, че Автогарата във Варна е приватизирана през 1998 г. от акционерното дружество "Автоекспрес". Инвестицията, която според приватизационния договор компанията е трябвало да направи в рамките на три години, е била в размер на 100 млн. неденоминирани лева. Това обаче не се случва, а Агенцията за следправитизационен контрол не е упражнила правомощията си.

Скоро след това автогарата е напълно занемарена, а усилията на новите и собственици са съсредоточени единствено в отдаването под нам на всеки квадратен сантиметър от площта й за търговска дейност. Така само за няколко години най-голямата и натоварена автогара във Варна се превръща в едно от най-отблъскващите места в града, каквото остава и до днес.

"След като автогарата на "морската столица" няма конкуренция, мръсотията и ориенталщината, които я заливат, получават логично обяснение. Новите цинични табели на иначе добре ремонтираните тоалетни обаче идват доста в повече", завършва писмото си разгневеният читател.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: