Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Над 30 000 души пяха и танцуваха по време на третото издание на Francofolies
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:09 / 18.06.2017Коментари (0)579
©
Над 30 000 души пяха и танцуваха по време на третото издание на Francofolies. Благоевград", което се проведе в новоизградения парк "Македония". Публиката видя и чу световно известни звезди, които пристигнаха в България, специално за участието си във фестивала.

"Francofolies. Благоевград" нареди Благоевград в списъка със 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г., по проекта "Голямата обиколка". Инициативата е на френската държава и е под патронажа на президента на Република Франция. Тази година тя подбира 100 големи събития от 5-те континента, които влизат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят. Инициатива е на Министерството на външните работи във Франция, чийто представител Анн Дюрюфле бе посрещната в Благоевград от кмета д-р Атанас Камбитов. Градоначалникът приветства и многохилядната публика.

"Изключително съм щастлив, че всички Вие сте отново тук, на третото издание на Франкофоли в Благоевград. Именно този фестивал стана причина нашият град да бъде включен в списъка със 100-те най-големи франкофонски събития в цял свят. Благодаря!" , каза кметът Камбитов.

По време на "Francofolies. Благоевград", меломаните посрещнаха на сцената изпълнителката с кадифен глас и нежно излъчване Имани. Те пяха и танцуваха заедно с нея в продължение на два часа. След концерта, певицата написа в социалните мрежи: "Снощи се чувствах като в сън в България. Благодаря Ви, че бяхте една от най-прекрасните публики на света. Обичам Ви от земята до небето!".

Имани e еднo от най-успешните лица на съвременната музикална индустрия. Веднага след нея на сцената се появи пионерът на електро суинг музиката Паров Стелар, заедно с неговата банда. Те представиха своя албум "The burning spider". В продължение на два часа, бандата забавлява със свои утвърдени хитове и представи новите си парчета пред феновете. С типичния за тях атрактивен стил групата озвучи парк "Македония". Преди това публиката бе подгрята от DJ Marten и музикантите от македонската група "Фолтин".
През изминалите две издания на "Франкофоли" в България, Благоевград посрещна имена, познати на цял свят. На сцената се качиха едни от най-разпознаваемите музиканти на съвременната музика. Имена като Патрисиа Каас, Заз, Джипси кингс, Нувел Ваг, рапарът Феф, Боб Синклер и много други са вече част от историята и името на възстановения след 25 г. фестивал "Les Francofolies".

Фестивалът Les Francofolies /Ле Франкофоли/ е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който се провежда всяка година от 1985 г. насам в Ла Рошел, Франция. Градът е известен именно с този фестивал, заради който всяка там пристига около 110 000- на публика. Освен ежегодните издания на фестивала във Франция, Les Francofolies се провежда в Монреал, Канада, а също и в Спа, Белгия. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, а от 2015 - и в Бълария.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: