Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Михаела Филева: За първи път допуснах в творческия си процес и свят други хора
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:28 / 19.03.2024Коментари (0)1235
© Фокус
Албумът "96“ е резултат от едно мое лично търсене навътре. За първи път допуснах в творческия си процес и свят други хора. Това беше един своеобразен музикален разговор с тези хора, а резултатът поне за мен е наистина много по-различен от всичко, което съм правила досега. Това каза певицата Михаела Филева в предаването "Пунш“ на Радио "Фокус“.

Тя разказа, че за нея писането на музика винаги е било по-скоро самотно занимание, в което си сам у дома, сама прецизирам абсолютно всеки детайл до припадък. "В един момент си казах, че просто трябва да се провокирам, за да изкарам нова, различна музика, различна себе си пред очите на публиката и да опитам нов модел на създаване. Тогава събрах на едно място едни от най-любимите ми български автори, с които съм свикнала да творим заедно и сме съмишленици през годините. Единият човек е Веселин Ценов – Algoriddim, който много често влиза в ролята на музикален продуцент на нещата, които аз издавам. Искрен Тончев – Искрата е другият талантлив младеж и Константин Ангелов – китарист от "Оги 23“. Другите, които бяха част от този лагер, бяха чужденци – шведи, с гигантска биография, работили с някои от най-големите имена в световен мащаб и с много, много познания. С голяма част от тях имам удоволствието в момента да съм истински приятел, защото в рамките на 7 дни отидохме в село Пролеша, откъснахме се от цялата реалност и просто писахме и писахме музика“, разказа Михаела Филева.

Творческият процес е бил силно емоционално и истинско споделяне. "Много исках в него да има линията на жени, подкрепящи жени“, допълни тя.

Затова тя кани Мария Илиева и Дара Екимова, с които прави две от песните в албума.

"Всичко е било за добро“ е в дует с Дара Екимова. Когато са писали текста, двете са потърсили обща тема, която ги вълнува. "За мен това е песен за правото да се отстояваш, за това да казваш "не“, за това да знаеш, че когато нещо не работи за теб – без значение дали говорим за любов, за работни или за приятелски взаимоотношения, няма нищо лошо да го прекратиш. И в края на деня винаги да завършваш с това, че всичко е било за добро – през каквото и да си преминал, каквото и да ти се е случило, в твоето съзнание да остава чувството за благодарност и че това са едни уроци, които явно е трябвало да бъдат научени“, обясни Михаела Филева.

Споделя, че й е било много приятно да работи с Дара. "Много я харесвам, защото въпреки младата си възраст, работи като много опитен артист. Има страхотна работна етика. Много, много талантлива. Беше истинско удоволствие да работим заедно! Тя носи собствена светлина, просто е изключителна“, каза певицата.

Режисьор на клипа на "Всичко е било за добро“ е Бойко Щонов – талантлив млад режисьор и неин приятел. "Когато си говорихме кой да е човекът, който да илюстрира нашата музика, заложихме на сигурното – някой, който ни познава добре, някой, с когото сме работили и с когото имаме сходна естетика във визуален смисъл“, разказа певицата.

Като артист тя смята, че носи голямата отговорност за възпитаване на естетика у децата. "Първото нещо, което проявяваш като дете, е именно естетическия вкус – това ми харесва, онова не ми харесва. Едва след това, в малко по-осъзната възраст вече говорим за морал, кое е добро и кое е лошо. През тази естетика като артист съвсем първосигнално имаш супер силата да възпитаваш. Заслужава си артистите да мислят върху това нещо“, смята Михаела Филева.

Казва, че е щастлива с музиката, която прави. "Идва от правилните места отвътре и с правилната мотивация. Не правя музика, за да станат песните ми хит и за да монетизирам от нея. Това е функция на добре свършената работа.“

Смята, че на сцената всеки творец сваля маската си и остава себе си и че не може да излъже публиката. "Живото изпълнение, усещането, че всичко се случва тук и сега, е уникално. Толкова е специално и е такъв лакмус за това що за човек стои на сцената. Качиш ли се на сцената, падат всичките ти маски и задръжки и имам чувството, че хората директно те четат. Тази искреност, която можеш да получиш на живо от един изпълнител или банда, е велико преживяване“, сподели още Михаела Филева.

Още по темата: общо новини по темата: 5079
27.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/847 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: