
ЗАРЕЖДАНЕ...
Мазнините не са "приятелски настроени" към този витамин, вижте защо | ||||||
| ||||||
Аскорбиновата киселина предотвратява образуването в стомаха на канцерогенни вещества, които се синтезират от нитрати и нитрити, консумирани с храната. Има сериозни научни доказателства, че тези вещества допринасят за развитието на рак на стомаха, а аскорбиновата киселина предотвратява това. Затова диетолозите често съветват да се приемат месни продукти със зеленчуци, богати на витамин С. Но се оказва, че аскорбиновата киселина работи само ако храната в стомаха е с ниско съдържание на мазнини. Те обръщат защитните реакции, стимулирани от витамин С. Какво трябва да направим в този случай? Невъзможно е напълно да се избегне контактът с нитрити и нитрати, тъй като те се намират в почти всички колбаси, пушени меса и други готови месни продукти. За да сте сигурни, че витамин С неутрализира канцерогените възможно най-много, опитайте се да изберете храни с не мазно месо, пише zdrave.to. И не забравяйте, че освен аскорбиновата киселина, много други вещества, съдържащи се в зеленчуците и билките, имат противораков ефект. Затова се опитайте да ги включите във всяко хранене, когато ядете нещо месно. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg