Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мария Василева: Важно е да можем да говорим езика на съвременното изкуство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:14 / 15.06.2023Коментари (0)254
© Фокус
Изложбата "Нестабилността има шанс: Обществени пространства в (почти) движение" е част от нашите усилия да се отваряме към света, да дебатираме с нашите колеги, да видим дали имаме общи драми и проблеми и какви са те. Това каза в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус" Мария Василева – директор на галерия "Структура“. "Това беше идеята да поканя колегата Ивана Васева – куратор, базирана в Скопие, и да представим македонската сцена, която е страшно интересна и много жива.“

"Мисля, че сега е моментът отново да покажем съпричастност, че говорим на един език, и да разберем и как те виждат политическата ситуация. Важно е да можем да говорим езика на съвременното изкуство и в личните срещи да видим къде се разминаваме и дали наистина съществуват тези проблеми, и можем ли по някакъв начин да помогнем за тяхното разрешаване", каза още Мария Василева.

"Изложбата "Нестабилността има шанс: Обществени пространства в (почти) движение“ говори за това как политиците ни отнемат правото да се ориентираме в света, който ни заобикаля и да си извоюваме свободите, каза още тя, като допълни, че "през годините поддържаме много живи контакти с всички бивши комунистически страни. Смятам, че това е изключително важно да си говорим, да общуваме често, защото иначе оставаме в плен на политическите манипулации – често те са такива,“ сподели още Мария Василева.

Ивана Васева – куратор на експозицията разказа, че в селекцията на изложбата, тя е подбрала различни артистични начинания, социално и политически ангажирани с проблемите на града и на маргинализираните групи. В експозицията знакови визуални артисти от Северна Македония изследват оспорвани и поляризирани терени, които възстановяват и предефинират публичната сфера и публичното пространство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в Кюстендилско
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: