Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Листенцата на копривата притежават три важни свойства
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:48 / 23.04.2024Коментари (0)854
©
Копривата е често срещано растение в градините и полята, което е известно с болезнения си допир и парене, което предизвиква на кожата. Въпреки това, тя носи и множество ползи за здравето. Парещите листенца на копривата притежават едновременно три важни свойства – минерализиращо, прочистващо и противовъзпалително, което ги прави ценен ресурс за подпомагане на различни здравословни състояния.

Успокоява алергичната хрема 

Благодарение на минерализиращото и прочистващо си въздействие, копривата успокоява алергичната хрема. Тази комбинация помага на организма да се защити от външни алергени и да възстанови здравето на кожата. Предпазва от акне, екзема и уртикария, като допринася за подобряване на кожното състояние.

Облекчава ставните болки 

Екстрактът от листата на копривата е ефикасен срещу болките, дължащи се на възпаление в ставните връзки. Той има способността да блокира молекулите, участващи във възпалителния процес, като по този начин подпомага облекчаването на ставните болки. Нещо повече, употребата на коприва може да доведе до по-голяма гъвкавост в ставите и да помогне за намаляване на нуждата от нестероидни противовъзпалителни медикаменти.

Полезна е за кърмещите жени 

Копривата е известна със своята способност да увеличава кърмата и да подобрява качеството й при кърмещите жени. Това я прави ценен ресурс за тези, които се грижат за здравето на своите деца. 

Помага на простатата 

Копривата благоприятства прочистването на бъбреците, черния дроб и пикочния мехур. За тези, които страдат от хронични цистити, възпаление на бъбреците или проблеми с черния дроб, употребата на коприва може да облекчи симптомите и да подпомогне в борбата с възпалителните процеси.

Преборва умората и тонизира 

Копривата е считана за изключителна храна, която се поставя наравно с водораслите като спирулина. Богата на протеини и желязо, копривата помага за възстановяване след болест и за увеличаване на енергията. Съдържанието ѝ на силиций заздравява тъканите, ставите и костите, като я прави ценна добавка към храната.

В заключение, употребата на коприва не само може да облекчи различни здравословни проблеми, но и да подпомогне общото здравословно състояние на организма, пише actualno.com.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: