Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Комплекти за рисуване - перфектният подарък за малките художници
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:10 / 14.09.2021Коментари (0)339
©
Децата обичат да рисуват. Първите им цветни картинки са начин да изразят себе си, да изобразят любимите си герои и да пресъздадат света около себе си през своите очи. Психолозите казват, че рисуването помага за емоционалното, умственото, физиологичното и духовно израстване на малките палавници. Позволява им да развият своята креативност. Отличен начин е да се забавляват с цветовете и формите, които създават.

Детските картини са изпълнени с много информация, която може да помогне на родителя да разбере как се чувства неговото малко съкровище и дали е измъчвано от някакъв проблем. Изобразените форми и изборът на цветове са ключ към детските емоции. Затова педиатрите са категорични, че рисуването е изключително важно за детската психика и усъвършенстване. Мъниците развиват фината моторика на ръцете, придобиват усет към багрите, а и самият процес действа успокояващо и балансиращо.

По-големите деца чрез изобразителното изкуство намират начин да творят, да разгърнат своя талант и да придобият самочувствие. Ето защо е необходимо да бъдат поощрявани още от най-ранна възраст. С годините те могат да развият тези умения и дори да ги превърнат в своя професионална реализация.

За да насърчите едно дете да твори, достатъчно е да му вземете комплект за рисуване
©
. Цветните моливи и палитри веднага стават любими на малките палавници. На първо време ще са му необходими блокче за рисуване и многоцветен комплект с бои или пастели. За големите батковци и каки има професионални материали - картони, стойки, четки и акварели.

Богат набор от качествени и безопасни продукти за малките художници има в магазините на Кидсо. Това са разнообразни комплекти, дизайнерски бои, пастели, моливи, акварели и още куп продукти, необходими за творческия процес.  

Блокче, скицник или хартия за рисуване

Любими на най-малките художници са книжките за оцветяване. В тях те откриват харесваните от тях приказни герои, които може да обагрят с моливи или флумастери. Докато се занимават с албумчето, мъниците усвояват различните форми, учат се да попълват без да излизат от очертанията, а и сами избират съчетанието на цветовете.    

Харесвани сред големите деца са комплектите за рисуване по номера с акрилни бои. Посещаващите професионални курсове пък се нуждаят от хартии в различен размер и дебелина, пропускливост и т.н. Видът на продуктите винаги зависи от възрастта и предпочитанията на мъниците.
<
©
br />В ученическа възраст най-приложими са класическите блокчета, които децата използват в часовете по изобразително изкуство. Цветните гланцови блокчета също са подходящи за приложното творчество. Палавниците изрязват различни форми и с тях изработват пъстри декорации.

Цветни лица и животинки

Боите за лице са тотален хит сред по-малките деца. Почти няма детски рожден ден или парти, което да мине без любимото занимание на мъниците - да се изрисуват един друг или аниматор да обагри малките им личица. Цветните материали са специално изработени от продукти, които да не предизвикват алергични реакции върху деликатната детска кожа.

За съвместни игри особено подходящи са комплектите за изработване на животни от картон. Те съдържат шаблони за сглобяването на 3D фигурки. Включени са и необходимите цветни маркери, както и допълнителни аксесоари, за да направят децата весели макети. Подобни комплекти има с форми на любими анимационни герои.  

Подходящи за рисуване и писане са настолните и магнитните дъски, които се предлагат с необходимите писалки и печати. Те са предпочитани за занимания в детската градина и вкъщи, където малките момичета и момчета могат да се учат да пишат букви и цифри, както и да се упражняват да изобразяват различни геометрични форми. Дъските могат да се съчетаят с подходящи малки столчета и масички. Те са направени от олекотена пластмаса, за да могат мъниците сами да ги преместват.

Всички артикули, които се предлагат в детския онлайн магазин Кидсо, са изработени от висококачествени продукти и са съобразени с възрастта на потребителите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: