Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Колко точно е вреден мухълът в хляба?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:52 / 15.04.2025Коментари (0)770
©
Някои видове мухъл са безопасни, като тези, използвани в производството на сирене. Но битовата плесен върху хляб или други продукти не се отнася за тях.

Неговите спори проникват вътре, разпространяват се по-далеч, отколкото окото може да види, и могат да отделят микотоксини - вещества, които са потенциално опасни за здравето. 

Особено рискови са меките храни: кисели млека, супи, конфитюри, плодове.

Дори и да отрежете плесента, останалата част може да съдържа токсини и патогени. При консумация може да предизвика алергична реакция, отравяне, а в тежки случаи и кумулативен ефект, свързан с повишен риск от рак.

Ако се появи задух, треска, гадене или диария след ядене на плесенясал продукт, трябва незабавно да се консултирате с лекар, пише zdrave.to







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бойни спортове
Серия от трусове в Турция
Кабинетът "Желязков"
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: