Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кои са известните български състезатели по еСпортове
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:59 / 18.05.2021Коментари (0)377
©
Електронните спортове продължават да печелят вниманието на аудиторията и се доближават все по-близо до аудитория от половин милиард души по цял свят. Анализаторите могат да обяснят този феномен с факта, че последните две поколения просто не са фокусирани върху някои от познатите спортни дисциплини. Електронните спортове успяха да привлекат хора, които обичат своето хоби и след като са прекарали години с някои от най-популярните компютърни игри, защото точно това са електронните спортове, беше въпрос на време, преди да се превърнат в официална дисциплина.

Впрочем ще открием, че операторът Bwin предлага пазари точно за този вид спортове, при това на някои от най-популярните заглавия в момента. Секцията е съобразена с всички предложения, а феновете могат да гледат напълно безплатно всяка една среща. Специални внимание има към игрите като Counter-Strike:GO, Dota 2, League of Legends и още много други. След като говорим за професионални спортове, те трябва да имат и някакви наградни фондове, при това за добрите геймъри, но те биха желали да се наричат електронни атлети и такива остават. След като говорим за спорт, тогава трябва да има и някои играчи от България.

Тук сте напълно прави, все пак се намираме в технологичния хъб на Балканите и няма да се изненадате, когато разберете, че доста от младите хора предпочитат своя компютър като забавление. Следователно прекарват много от времето си в играене на електронни игри. До тук добре, но колко точно може да спечели човек от електронни спортове? Според статистиката, която ще ви представим в следващите редове, определено този спорт се изплаща много добре:

1. MinD_ContRoL

Трябва да споделим, че възнамеряваме да използваме никовете на професионалистите с оригиналния им начин на писане, защото най-малкото, те са популярни повече именно с тях. Зад този ник ще открием г-н Иван Иванов. Неговата дисциплина е Dota 2, стратегическа игра, в която играчът е пряко зависим от своите колеги. Подозираме, че мнозина са чували за това заглавие, но в случай, че не сте запознати. Това е игра, в която единият отбор се опитва да преодолее серия от защити, за да стигне до базата на другия и да я превземе. На пръв поглед може да ви звучи елементарно, но повярвайте - не е. Колко печели един добър играч на Dota 2? В този случай трябва да говорим за много добър, защото г-н Иванов е инкасирал сумата от 4.5 милиона долара. Подозираме, че вече привлякохме вниманието ви.

2.CeRq

Тук ще откриете Цветелин Николов. Това е човек, който е прекарал повече време на играта Counter-Strike:GO, която се смята за особено конкурентна дисциплина. Впрочем точно там ще открием доста професионалисти, като норвежците са едни от най-добрите. Това отново е отборна игра, но тук трябва и нещо повече от стратегия - рефлекси. В тази игра всяка секунда е от значение, както и позицията на всеки играч. И след като измерваме успехите в приходи, нека споделим тайната. Родният играч е успял да инкасира сумата от почти половин милион долара. Подозираме, че ще се повиши след като турнирите през тази година тепърва предстоят и всеки един почитател спокойно може да прогнозира как ще се представи CeRq.

3. Hyllissang

Неговото име е Здравец Гълъбов и професионалният електронен спорт в това отношение е League of Legends. Играта прилича на Dota 2, но с някои модификации, които променят основните правила и елиминират някои зависимости от предното заглавие. Отново имаме група герои, които са достъпни за всеки атлет и целта отново е превземането на противниковия лагер. И докато някои от основните разлики са чисто технически, всеки това предложение често се бори за повече внимание от конкурента си. Г-н Гълъбов вече е натрупал сумата около 300 000 долара и това в никакъв случай не трябва да се смята за нисък резултат, особено след като открием, че Азия има доста класни играчи.

4. poiz0n

Господин Валентин Василев е колега на CeRq и също може да ни изненада с доста приятни предизвикателства, като също не се справя никак лошо. Неговият избор продължава да бъде Counter-Strike:GO. С участие в някои турнири и активна трупане на практика, Василев е достигна печалбата от над четвърт милион долара. Точно така, електронните спортове наистина плащат добре, но не трябва да забравяме, че зад тези успехи стоят доста години трупане на опит.

5. Nikobaby

Е професионален електронен атлет с името Николай Николов, той също е успял да инкасира сумата от четвърт милион долара, но с помощта на Dota 2. Последният му успех беше записан с второ място на DreamLeague. Неговият отбор Alliance продължава с бавни, но доста сигурни стъпки да се придвижва напред в класирането и най-вероятно скоро ще има и повече изяви от него.

Разбира се, трудно е да посочим всички родни играчи, но нека заявим, че електронните ни атлети се справят доста добре, особено след като професионални играчи се записват всеки ден, а и да не забравяме, че това са само част от приходите, всичко останало идва от реклами, стриймове и още много други.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: