Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кои държави имат най-големи шансове да спечелят Световното първенство 2022?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:40 / 07.06.2022Коментари (0)406
©
С дълбочината на отборите, които се класират за Световното първенство, има реални пътища за множество отбори да достигнат до финала на Мондиал 2022 през декември.

Вярата е едно, истинският потенциал е друго. Само осем държави могат да се похвалят, че са спечелили Световната купа в 21-те издания на състезанието. От тези осем нации, само държави от Южна Америка и Европа са спечелили или дори са играли във финала на Световното. Освен това седем от последните осем финалисти идват от Европа.

Следователно, има малък набор от отбори, които влизат в турнира с легитимен удар, базиран на исторически тенденции. Като се има предвид, времената се променят. Държави като Белгия, Холандия и Португалия не печелят Световната купа. И все пак всяка нация може да се похвали със силна страна с потенциал.

В този ред на мисли, ето петте страни, които имат най-големи шансове да спечелят Световното първенство през 2022, без определен ред.

Пет държави с най-голяма вероятност да спечелят Световното първенство през 2022 г

Франция

Защитаващите титлата шампиони бяха вторият най-млад отбор, когато вдигнаха втория трофей на Франция от Световната купа.

Килиан Мбапе бе сравняван с легендарния Пеле. Уго Лорис и неговата защита допуснаха само шест гола, като половината от тях бяха в трилъра от осминафиналите срещу Аржентина. Пол Погба и Н'голо Канте ръководеха халфовата линия във всеки мач. Всички тези фигури се връщат в Катар 2022. Сега Франция добавя и някои от най-формираните играчи в света. Влиза Кристофър Нкунку от РБ Лайпциг. Освен това Карим Бензема, може би фаворит за Златната топка за 2022 г., се завърна в националния отбор на Франция по време на Еврото.

Франция спечели Лигата на нациите на УЕФА и определено е сред фаворитите в Катар, според Betano – букмейкърът, предлагащ щедър начален бонус за нови клиенти.

Англия

След трудности през 2010 и 2014 г., Англия се изправи с пълни сили в Русия през 2018 г. Водена от Хари Кейн, Англия също имаше втория най-млад отбор в турнира на средна възраст от 26 години. Носителят на златната обувка отбеляза седем гола, извеждайки Англия до четвъртото място.

С дълбочина в полето навсякъде, с изключение на може би централния защитник, Англия определено е сред претендентите за вдигане на още един трофей от Световната купа.

Бразилия

Най-успешната страна, когато става дума за Световната купа, изглежда е готова за нов мандат. Бразилия щурмува през квалификациите за Световното първенство. Неймар завърши втори по отбелязани голове, след като Бразилия не загуби нито един мач.

Тъй като Неймар изглежда силен, е окуражаващо за феновете на Селекао да знаят, че Винисиус има пробивен сезон в Реал Мадрид. По същия начин Фабиньо, Габриел Жезус и други осигуряват съществена дълбочина по време на Световното първенство. През 2018 г. Белгия срази Бразилия на четвъртфиналите, което отбеляза второ поредно Световно, в което Бразилия отпада по разочароващ начин. Сега Бразилия влиза под номер 1 фаворит в световната ранглиста на ФИФА, ако това има някакво значение.

Аржентина

Аржентина е друг отбор, който преминава през квалификациите за Световната купа на КОНМЕБОЛ без загуба. Те са и последният отбор, който успя да победи Бразилия.

Това е последното световно първенство за Лионел Меси. Макар да беше толкова близо през 2014 г., Аржентина никога не е изглеждала наистина като нация, способна да заплаши за ново световно първенство. Въпреки това, с първия международен трофей на Меси, осигурен за Abiceleste, има известен натиск на раменете му. На Аржентина ѝ липсва част от дълбочината или звездната мощ, които нации като Франция или Англия притежават, но все пак всеки отбор с Лионел Меси в него може да претендира за трофея.

Белгия

Факт е, че Белгия никога не е печелила голям трофей. Белгийците спечелиха бронза в Русия и завършиха втори след Западна Германия на Европейското първенство през 1980 г. Това са най-добрите резултати на нацията в големи турнири.

Въпреки това, най-добрите в Белгия доминираха в клубния пейзаж през последното десетилетие. Играчи като Еден Азар, Тибо Куртоа и Кевин Де Бройне успяват да печелят награди от световна класа в продължение на години.

Тази година Червените дяволи излизат с още един силен състав в Катар. Всичко се свежда до крайна физическа горма. Еден Азар никога не е изглеждал като играча, който доминира във Висшата лига след трансфера си в Реал Мадрид. Кевин Де Бройне има проблеми с контузията си от време на време. Ромелу Лукаку изглежда лишен от увереност в някои мачове.

Ако това Златно поколение на Белгия успее да се събере за едно последното пътуване, няма причина да смятаме, че не може да спечели първия си голям трофей.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: