Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какви са предимствата на флоралните води?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:42 / 25.03.2022Коментари (0)322
©
Флоралните води са сред най-новото попълнение в набора от продукти, които използваме в домашни условия за поддържане на естествената ни красота. Въпреки че те съществуват от векове наред, приложението им в козметичната индустрия и естетичната медицина днес е поставено на пиедестал. Причината е, че флоралните води имат редица предимства за нашата кожа.

Какво представляват флоралните води?

Флорална вода, позната още като цветна вода, е комерсиалното наименование на термина хидролат (също и хидролиза). С други думи тя представлява получения след парна дестилация на определена част на растение продукт. Той е в течна форма и обикновено се прилага външно както с естетична, така и с медицинска цел.

За да осъществи функциите си обаче, е необходимо във флоралната вода да няма примеси, които допълнително биха създали предпоставка за алергична реакция или кожно раздразнение. Заложете на  био флорална вода от Етерика - български производител, който предлага висококачествени и деликатни продукти. Сред най-популярните видове флорални води са тези от лавандула, лайка, мента, бял равнец и роза.

За какво помагат флоралните води?

А сега нека максимално накратко да разгледаме и основните свойства на флоралната вода. Те съвсем не са малко и както ще се уверите в края на списъка им, могат да заместят и голяма част от най-скъпите ви козметични продукти като кремове и серуми. Ето кои са основните приложения и предимства на цветните води:

- Антибактериални свойства. Голяма част то растенията, използвани за приготвянето на флорални води, са билки, тоест имат лековито действие. Най-често става въпрос за антибактериален ефект, който е особено подходящ при наличие на някои кожни състояния като акне. Той успешно може да се справи и с временен кожен проблем като рана, протриване, включително и подсичане при бебетата.

- Успокояващо действие. Без значение на какво се дължи пристъпа на реактивната ви кожа, то ще бъде туширано успешно от флорална вода от типа на тази с лайка. Особено популярно е приложението й върху зачервяване и активни пъпки, както и в случай на екзема, дерматити и дори отоци.

- Натурален способ за почистване на кожата и порите. В много от флоралните води има почистващи агенти. Те са особено подходящи за хора с чувствителна кожа, реагираща негативно при използване на силни и синтетични гелове, сапуни и други видове продукти за ежедневна хигиена. Най-хубавото е, че освен че почиства, флоралната вода и свива порите, което създава превенция срещу бъдещото им запушване и образуване на комедони.

- Регулираща функция. Тя може да се изразява в различно действие в зависимост от конкретната флорална вода. Лавандуловата, например, регулира прекомерното отделяне на себум, поради което е подходяща за мазна, смесена и акнеична кожа. Цветната вода от лайка пък регулира раздразнението в следствие на външни дразнения, включително слънчеви лъчи и студ, а розовата вода балансира нивата на вода в кожата, предпазвайки я от изсушаване и белене.

- Естествено тонизиране. Основното приложение на флоралната вода е в ролята й на натурален тоник за лице. С това си действие тя успокоява, регенерира, освежава и изобщо карата кожата да изглежда млада и здрава. Тоникът за лице, също така, се препоръчва като последващ почистването и предшестващ нанасянето на основна грижа според типа кожа продукт.

- Не само за кожата, но и за косата. Флоралната вода е полезна не само за кожата, но и за косата. Тонизиращото й действие оказва пряко влияние и върху състоянието на вашата прическа. Косата става бляскава, жива и лъскава след редовно обливане с някои видове цветна вода. В допълнение, редица флорални води се препоръчват и за спиране на косопада. В този случай те се втриват директно в скалпа и корените на косъма.

На този линк https://www.eterika.eu/products/lavandulova-voda-eterika-100ml  ще откриете висококачествено био предложение за една от най-често използваните в козметиката и ритуалите ни за красота флорални води, лавандула. На практика, тя притежава почти всички видове предимства, изброени в този материал.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: