Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да изберем покривало за автомобил? Ето какви критерии трябва да имате предвид
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:41 / 24.03.2023Коментари (0)383
©
Нека да разгледаме по-подробно какви са покривалата за автомобили днес и какви критерии трябва да имате предвид, за да изберете правилната опция. Тя трябва да съответства на бюджета, който планирате за закупуване на покривало. Как да изберем покривало за кола? 

Автомобилните покривала се различават помежду си по технически характеристики, размери, цвят и външен вид, пише AutoMedia.bg. На първо място, те са разделени на няколко вида, въз основа на материала, използван по време на производството.

Производителите шият модели въз основа на:

Текстил. Тъканните покрития се считат за доста бюджетни. В допълнение обаче, те са надеждни и издръжливи. Въпросът е само по отношение на външния вид: не всички шофьори харесват начина, по който изглеждат текстилните модели. Важното тук е те да са от изкуствена материя, която да не пропуска влага и да отблъсква топлината. Именно това са най-препоръчителните покривала.

Покривала от естествена кожа или еко кожа. Тези от естествена кожа са редки и доста скъпи, изглеждат шик но не са издръжливи. Съвременните производители обаче използват и издръжлива и устойчива на износване еко кожа. Тази версия на покривалата е по-бюджетна, но и по-надеждна от кожената, въпреки че е трудно да се различи от естествена кожа. Използва се от собственици на скъпи возила, които стоят покрити в гараж.

Покривалата от овча кожа са оптималното решение за студения сезон. Кожата е специално третирана и е в състояние да поддържа топлина в салона, което прави процеса на шофиране още по-комфортен. Такива покривала се използват в скандинавските страни.

Също така производителите на автомобилни покривала днес предлагат стилни комбинирани модели. Обикновено съчетават текстил и изкуствена кожа, но най-оптималния вариант си остават тези, направени от изкуствен текстил.

Правила за избор на автомобилни покривала

Нека да преминем директно към правилата за избор на покривала за автомобили. Как да намерите това, от което се нуждаете, сред всички модели, представени в магазините днес? Първо, експертите препоръчват да се обърне внимание на материята. По-горе вече изброихме всички характеристики, предимства и недостатъци на продуктите, изработени от кожа, плат или комбинирани модели, които съчетават и двата материала. Сравнете характеристиките им, за да направите окончателния си избор. Но обърнете внимание и на лесната грижа. Важно е материалът лесно да се мие от мръсотия и да може да поддържа привлекателен външен вид възможно най-дълго.

Помислете предварително за цената: Колко сте готови да платите за покривало за кола? По правило моделите, изработени от естествена или дори изкуствена кожа, ще бъдат значително по-скъпи от тъканите. Това се дължи на оригиналния луксозен външен вид и издръжливост на тези покривала.

Покривалата могат да бъдат изработени, както в основни сиви, бели или черни цветове, така и в ярки и нестандартни окраски. Изберете ги според стила на интериорния дизайн на вашия автомобил, но не забравяйте, че светлите не привличат топлина.

Използвайки всички препоръки, изброени по-горе, определено ще можете да намерите висококачествени и издръжливи автомобилни покривала, които ще запазят екстериора на вашия автомобил и ще позволят както на водача, така и на пътниците да се чувстват по-комфортно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: