Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Известна манекенка разбила носа на конкурентка пред Христо Сираков и Любен Дилов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:16 / 02.10.2020Коментари (0)455
©
Седмица измина от кончината на бохема Христо Сираков, а коментарите и спомените, които светските персони си обменят за един от най-колоритните ергени и бизнесмени в София, не стихват. Актуалната в последните седмици заради участието си във "Фермата" Жанета Осипова се обясни посмъртно на своя ментор, че ще го обича цял живот, а една камара плеймейтки се изсипаха на поклонението му в храма "Света София" миналия петък. 

Почти с всяка от тях на Сираков приживе бяха приписвани интимни авантюри - къде реални, къде измислени... Но е факт, че всички красавици от най-близкото обкръжение на организатора на конкурса "Мис Плеймейт" са се отбивали през прословутото му имение на Щъркелово гнездо. Коя от тях по твърде личен въпрос, коя по службен - историята замълча завинаги... 

Култова случка зад оградите на планинската резиденция разказа най-верният приятел на Сираков - Любен Дилов-син. В последните години писателят-сатирик и Христо, който почина след усложнения от инсулт, заформиха успешен тандем около издаването на еротичното списание "Плейбой" и конкурса за плеймейтки. 

"Внезапно, на прочутата му вила на Щъркелово гнездо, се засякаха неканени две изключително красиви и известни млади дами. Без излишни словесни престрелки, дамите така се сбиха, че и Брус Лий да беше жив, щеше да има какво да научи от тях. Скован от панаирджийската си душа, аз стоях абсолютно неспособен не само да предприема каквото и да е било, но и да измисля някаква приемлива лъжа, с която уж да замажем конфуза", описа преживяното Дилов-син. 

"Не знам как, но Христо успя първо да ги разтърве, след това да говори насаме с всяка една от тях, редувайки ги така, че другата да не остава достатъчно време сама, за да подпали отново. В края на сцената едната си тръгна, все пак убедена, че Христо е "нейният човек", а другата отиде да си мие разбития нос, убедена в абсолютно същото. Христо - останали вече само двамата - си позволи да се отпусне. 

Седеше в средата на хола, с два стръка прясно взаимно оскубани екстеншъни в ръце, погледна ме леко объркан и попита: "Сега какво да пия?!". Имаше предвид нещо за сърцето, защото то напоследък му играеше номера и често излизаше от ритъм. "Пий шампанско - казах му - на 62 години си и вместо да влачиш подлоги по болнични коридори, току-що две жени от тези, които другите мъже виждат само на кориците на списанията, се изпопребиха за теб! Шампанско пий, идиоте!", разказва още Дилов.  

Той посвети дълъг очерк на своя приятел, с когото дълги години бяха рамо до рамо не само в съвместната им работа около Мъжката библия, но и извън светлините на прожекторите. 

"Този удивителен човек цял живот беше посветен наистина на любовта, красотата и приятелството. И някак между другото успяваше да бъде изключително успешен бизнесмен, грижовен син и баща, и истински верен и на себе си, и приятелите си. Мисля, че тайната е в думите и помислите. За десетилетията, през които го познавам, аз не съм го чул да произнася и едно изречение на омраза! Не оставяйте с грешно впечатление - не говорим за Майка Тереза, а за човек, който снизходително приемаше публичното си прозвище "Стоте манекенки". Снизходително, защото жените в живота и леглото му със сигурност бяха поне десет пъти повече от сто!... Той беше просто заразителен бохем, който увличаше най-вече с добротата си... 

През годините съм се начел и нагледал на всякакви вулгарни обяснения за изключителния му успех сред по-красивото човечество. С новината за смъртта му комплексираните се възпалиха още повече. И всички "обяснения" са до едно като извинението с турското робство. Богат бил, затова му се нахвърляли жените. Повярвайте, не парите привличаха и мъже, и жени около него.

Колкото и да е трудно за вярване, най-голямата му харизма беше именно добротата и всеотдайното carpe diem - улавянето на мига, в който всяка от избранничките му, въпреки славата му на Дон Жуан, се чувстваше първата и единствена жена на света. Всеки приятел беше най-добрият приятел. Всеки партньор - единственият и най-важният.... Христо успяваше да накара всяка жена да се почувства като единствен донор на щастие в живота му", пише за своя другар Дилов-син, цитиран от "Пик".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: