Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Изкуствен интелект вече прогнозира възможността двама души да се разделят или разведат
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:15 / 09.07.2023Коментари (0)291
©
Специализирани програми, базирано на изкуствен интелект разполага с данни и статистика, свързана с разводите и може да прави прогнози дали връзката между двама души е устойчива или не, обработвайки допълнителни данни от тоналността на гласа или анкети с въпросници. Това каза в предаването "Сценарий от бъдещето“ по Радио "Фокус" футурологът доц. д-р Мариана Тодорова

"Изкуствения интелект има необятни способности и навлиза във всички области. Когато бяхме в пика на пандемията, аз ползвах това време, за да провеждам срещи и разговори с компании, които разработват изкуствен интелект. За да може да се анализират етическите въпроси, свързани с ИИ, трябва да се познават и чисто технологическите детайли ", посочи тя. 

Футурологът сподели, че в разговор с технически ръководител на компанията, разработваща изкуствен интелект, става ясно, че идеята им е да разбират човешките емоции по тоналността на гласа, без значение от езика, а от начинът по който звучи самият глас - дали е по-тънък, ускорен  или по-забавен. Тя посочи, че това е възможно да бъде приложимо в невромаркетинга, за да се види, когато потребител гледа сайт и бъде принуден да разговаря с чатбот каква тоналност ще употреби и дали ще бъде склонен да купи този продукт. Доц. д-р Мариана Тодорова добави, че може да се използва и за хора, които биха могли да бъдат уличени като терористи.

По думите й специалистите са пренесли тези принципи и могат да употребяват изкуствения интелект да анализира диалога между една двойка. Тя уточни, че тоналността на гласа “издава" какви емоции стоят между тези разговори и общуването като цяло.

Доц. д-р Тодорова твърди, че емоциите се научават, включително и тоналността, но на този етап сме още доста ясни и даваме възможност да бъдем разгадани по този начин чрез употреба на специфичен софтуер.

Освен този продукт съществува и друг алгоритъм, който представлява карта, съставена от психолози с около 52 въпроса и становища, свързани със взаимоотношения между двойките. Всички въпроси действат заедно с всички и се изграждат някакви зависимости. На базата на тези данни и тези, с които изкуственият интелект разполага като статистика от разводи, може да прави прогнози при тези различни комбинации дали връзката е устойчива или не. Разбира се, това са вероятностни статистки и не бива са бъдат абсолютизирани. Те обаче ни показват тенденция на масово навлизане на изкуствен интелект във всички човешки сфери.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: