Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Иван Гарелов представя "Рокендрол, шпионаж и… последен валс"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:13 / 18.04.2023Коментари (0)167
©
Иван Гарелов ще представи книгата си "Рокендрол, шпионаж и… последен валс“ на 20 април. Събитието ще се състои в книжен център "Гринуич“.

В "Рокендрол, шпионаж и... последен валс“ авторът обобщава как младите се изправят срещу системата на културно ниво и как рокендролът навлиза в България. Конкретният повод за интереса му към тази история е вестникарски материал, според чието заглавие продуцент на "Щурците“ е бил шпионин.

Акцент в книгата му е ролята на рокендрола за сближаването на младите поколения от двете системи от двете страни на Желязната завеса. "Стигнах до извода, че 60-те години, и по-точно 1968 г., със събитията в Чехословакия, в единия лагер и младежките бунтове във Франция, и в Германия по същото време - в другия лагер, дадоха началото на идейното сближение между младите поколения", разказва Иван Гарелов. 

Според автора езикът на това сближение е рокендролът. "Той беше философия за живота, отношение към статуквото, отношение към такива генерални въпроси на човешкото съществуване като любов и омраза, мир или война и така нататък", смята журналистът. По думите му, в книгата е застъпен документалният характер на историята с цел тя да бъде максимално обективна.

"Рокендрол, шпионаж и... последен валс“ съдържа снимков материал и кадри от филми, част от които се публикуват за първи път. 

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. в Смилец. Завършил е Софийския университет със специалност "Журналистика“. През годините той е работил като редактор - първо във в. "Народна младеж“ (1968 - 1969), а след това в Българската телеграфна агенция (1970 - 1973). От 1973 г. до 2000 г. е в Българската национална телевизия като заместник главен редактор и продуцент, водещ и продуцент на обзорното информационно-политическо предаване "Панорама“. По-късно работи и в други телевизии.

Автор е на книги като "Идвам от Израел“, "Атила срещу Афродита“, "Недалеч и неотдавна“, "Тук и сега“ и "Неизпратени писма до Маргарита“, припомнят от БТА.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: