Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ивайло Захариев: Пиесата "Двете малки свраки, носещи късмет" е моят първи режисьорски опит на сцена. 
©
Оригиналното име на пиесата "Двете малки свраки, носещи късмет“ всъщност е "Джими и Алфред“ – една радиопиеса, която Михаил Казаков прави специално за националното радио, а аз имах удоволствието да изиграя една от ролите. Това каза в предаването "Добър ден, България" на Радио "Фокус" Ивайло Захариев, актьор и режисьор.

"Но после тя ще бъде завинаги скрита за глухата общност. Затова, заедно със самия автор, направихме една реконструкция така, че да може да се поставя на сцена, а екипът на театър "Мим-Арт“ се включи вече с новото заглавие "Двете малки свраки, носещи късмет“ за да го изиграем така, че хем чуващите, хем глухите да могат да се насладят на това произведение", добави Захариев.

Това е първият негов режисьорски опит на сцена. 

"За щастие, с трупата на "Мим-Арт“ ни събират много години работа, в които още след моето завършване, а пък и след тяхното завършване на Театралната академия, сме играли много представления. Когато художественият им ръководител Мария Атанасова ми предложи да направим нещо заедно, видях тази възможност нашето приятелство да продължи по един нов начин и ми хареса" добави Ивайло Захариев. 

Той сподели още, че е научил езика на жестовете още когато е започнал репетиции с тях, преди години, а сега, когато вече той е официален, те дори го поправят, когато бърка. И се радва, че по този начин може да общува с тях свободно. 

Методологиите вече са такива, че глухите могат да изразяват себе си, освен чрез жестове, и чрез глас. "Даже на една от актрисите успяхме да сложим по такъв начин микрофона, за да може да изговори своите реплики, записахме ги и те вървят като гласа на един от героите така, че тя да може да изиграе по най-добрия начин тази роля", добави Захариев. 

Представлението е финансирано от Министерството на културата така, че да може да достигне до повече деца. 

 

"Искаме сега, след като направихме това детско представление, да направим едно ново представление за възрастни, където пак да могат глухи и чуващи актьори да играят. И също така нашата публика да има възможност хем чуващите да гледат, хем глухите също така да разбират и да са част от културния живот на театъра. В сегашното представление има и чуващ актьор, за да може по някакъв начин тази приемственост, нещата да бъдат поставени на равно ниво. И се радвам, че наистина Георг Киряков, който дойде като гост-актьор, прие и даде цялото си сърце, за да опознае екипа и да даде най-доброто от себе си", разказа още Захариев.  

Предвидено е на 25 и на 26 февруари представлението "Двете малки свраки, носещи късмет“ да бъде играно в залата на театър "Мим-Арт“, който е в квартал "Стрелбище“ в София. "Имаме и планове за турне из страната, така че съвсем скоро ще пусна информация в социалните мрежи и за това", добави режисьорът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: