Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ивайло Чочев – халфът хищник, който се изправи срещу съдбата и спечели!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:45 / 14.10.2022Коментари (0)211
©
Представете си следната ситуация: имате невъобразим талант, който можете да превърнете в богатства, слава и вечно присъствие в историята. От ранна детска възраст развивате тази дарба неуморимо и преследвате мечтите си. И, когато те започват да се сбъдват, съдбата се опитва всячески да ви ги отнеме... 

Понасяте удар, след удар, след удар... застрашено е да ви бъде отнето това, което обичате да правите, въпреки че знаете, че сте сред най-добрите... Когато срещнете подобна стена, ще запазите ли присъствие на духа? Ще "блъскате" ли, докато не я срутите, или ще се примирите със ситуацията? Ще се борите ли, за да си върнете това, което ви прави щастливи? 

След редица операции, безсънни нощи, несигурно бъдеще и тежки рехабилитации, днес Ивайло Чочев е истинско олицетворение на волята да се бориш, когато всичко е срещу тебе. Един от най-големите български таланти на 21-ви век, звездата на ЦСКА 1948 и голмайстор в efbet Лига, бе сполетян от две поредни ужасяващи контузии, втората от които прекратила не една или две обещаващи кариери. През 2019 г., няколко месеца след като се е завърнал в игра заради друга тежка травма, в мач срещу Черна гора Чочев получава фрактура на капачката на дясното си коляно. И следващите месеци се превръщат в кошмар, защото българският национал няма нито яснота за бъдещето си, нито възможност да прави това, което обича - да играе футбол... 

Днес обаче черните облаци са зад гърба на Чочев. В ЦСКА 1948 халфът намери своя "втори футболен живот", като е лидер в селекцията на Любослав Пенев и, колкото и изненадващо да звучи, голмайстор в efbet Лига със своите 12 попадения - 5 повече от втория в своеобразната класация, както и всички останали преследвачи, които играят на далеч по-предни позиции от поливалентния халф на "червените". 

Ивайло Чочев – халф с хищнически инстинкт пред гола

Българският национал винаги е имал афинитет към попаденията, въпреки че сам е признавал, че не ги "търси". Погледът върху играта и придвижването му по терена обаче му помагат редовно да се озовава в ситуации, от които може да произлезе гол, независимо дали с удар или магически пас към някого от съотборниците. 

Диригент в средата на терена, Чочев е една от основните причини за възхода на ЦСКА 1948 в последните два сезона и за лидерската позиция на отбора след изиграването на 13 срещи. Без неговото присъствие, "червените" са съвсем различен тим, докато головете му представляват 54.5% от общия сбор, реализиран от момчетата на Любо Пенев. През миналия сезон полузащитникът вкара 13 гола в 30 мача, а сега само след 1000 минути на терена е на две попадения от подобряването на собственото си постижение. 

Звезда на терена, обикновен човек извън него 

29-годишният футболист е сред най-добрите български играчи за 2022 година. Обичан от всички фенове на ЦСКА и уважаван от всички съперници, Чочев  е един от малкото играчи, които говорят повече на терена. Извън него той живее напълно нормален живот, далеч от "светлините на прожекторите". 

Ивайло никога не е давал повод да се спекулира с личния му живот, винаги е бил учтив, възпитан и здраво стъпил на земята. Не обича популярността и не използва социалните мрежи, за да изгради своята "персона за пред феновете". Какъвто е Чочев на терена и в медийните си изяви, такъв е и личния си живот - здраво стъпил на земята, упорит, трудолюбив, отдаден. 

През тази година той се венча за своята любима (Сюзън), с която е от дълги години. Дамата на сърцето му винаги е била до него - и в добро, и в лошо. Самият той призна в участието си за "Game On", че е имал късмет рано да срещне любовта на живота си, която е била негова опора в най-тежките моменти. 

През септември пък на щастливата двойка ѝ се роди дъщеричка, както обявиха от клуба му, а за широката публика стана известно, че Чочев ще става баща непосредствено преди това да стане факт. 

Ивайло Чочев - истинският пример за младите футболисти

В днешно време футболистите се притесняват повече за положителния статут в социалните мрежи и превръщането на личността си в "бранд“, отколкото за изявите си по терена. "Модерният“ играч е модна икона, инфлуенсър, промоутър и какво ли още не. Не е пресилено да се твърди, че за немалко популярни лица футболът (и спортът като цяло) понякога остава периферно занимание.

Ивайло Чочев обаче не е част от "модерното“ движение и определено може да бъде пример за подражание на младото поколение подрастващи футболисти. Халфът не е по жълтите издания ежеседмично, отсъства от драмите в социалните мрежи, труди се неуморно и е преодолял всяко препятствие, поднесено му от съдбата, запазвайки усмивка на лице и вярата, че нещата винаги се нареждат, когато полагаш нужните усилия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: