Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ива Митева, след като беше уволнена от Желязков: Не желая да се унижавам
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:19 / 12.10.2023Коментари (3)354
©
"Днес в една интернет медия председателят на парламента си призна, че съм прекрасен професионалист, че ме е освободил заради моя професионализъм. Твърди, че е заради оптимизиране на администрацията. Интересно е как може да оптимизираш администрация с основната дейност на органа, която той извършва. Много е тъжно", каза бившият председател на Народното събрание Ива Митева в студиото.

Тя бе уволнена от председателя на парламента Росен Желязков, който закрива и цялата дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз" към парламента.

Митева уточни, че не е водила разговор с Росен Желязков, като нито една от двете страни не е пожелала такъв.

"Не желая да се унижавам. След като той е преценил да съкращава длъжността и да прави структурни промени, трябваше да ме попита. Дирекцията е създадена през 2015 г. в този ѝ вид. Тя беше обща дирекция. Предполагам, че ме уволниха, защото бях в политиката. Това, което чух, когато се върнах, след като ИТН не влезе в парламента, е, че едните са искали моето освобождаване заради това, че съм подкрепила вота на недоверие, че ИТН не е в парламента, а Слави е дръпнал кабинета. Други пък са го искали заради това, че съм отказала да стана председател на 47-ия парламент. Т.е. да ми се даде урок, че не мога да бъде непокорна, както и самият Вежди Рашидов е казал: "Тя е твърде независима", коментира бившият председател на НС.

Пред Bulgaria ON AIR Митева обясни, че по време на 48-ия парламент Вежди Рашидов е възложил одит на дейността ѝ като председател на парламента.

"Там се смесва дейността ми като държавен служител. Той ме оценява като държавен служител и същевременно прави паралел като председател на парламента. Пълен абсурд. Одитът е позорен. Днес в едно интервю каза, че е защото това е практика. Заявих, че ще предоставя на медиите доклада от този одит", обяви тя.

Митева добави, че одитният доклад показва пълно правно невежество на тези, които са го правили.

"Имаше, че съм назначавала като председател на парламента в нарушение на решението за мораториума, който беше обявен за противоконституционен. Само че одитният екип не знае как влизат в сила актовете на парламента. Въз основа на този одитен доклад Вежди Рашидов образува на 20 януари дисциплинарка срещу мен, смени целия дисциплинарен съвет, който съществува тогава, с негови хора, подменя състава. Аз не знам за това. Май месец ми връчват решението на дисциплинарния съвет. Бях изумена", разказа гостът.

Бившият председател на НС заяви, че е дала 13 страници с обяснения, а след това е насрочен и втори одит.

"Все още тече, въпреки че срокът му изтече. Поискаха да получа достъп до класифицирана информация. И такъв достъп имам от десетина дни. Решиха да действат Агресивно. Аз никога няма да се върна повече в парламента. Те си разчистиха сметките с мен. Така ми дадоха урок", категорична е Митева.

Закриването на Дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз" е фиктивно, а целта е да направят друга, смята Митева. 

"Смешно е. Същата дирекция, която аз оглавявам, но с добавен "Парламентарен контрол". Хората в моята дирекция са повече, отколкото хора в другата дирекция. Явно са се притеснявали, че много знам, да не правя коментари. Почти всеки закон е противоконституционен. За първи път в този парламент се случи народни представители да си позволят да излязат и да заплашват експерти да не си превишават правата", подчерта тя.

Митева определи парламента като "театър със слаби актьори".

"Аз първо ще си почина. Днес ми предложиха да напиша законопроект, който още не съм приела. Предложенията започват да идват. Показа се, че явно не съм зависима от ГЕРБ и ДПС", добави тя.

Още по темата: общо новини по темата: 1064
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/178 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Качи се на грешния влак каката .После се чуди защо не е тръгнала нагоре ами надолу.
Aнонимен
на 13.10.2023 г.
0
 
 
Ех тази женичка тази Митева. Беше си повярвала много, гласеше се и за премиер, а може би и за президент. Толкова много структурни промени си правят навсякъде, съкращават се много хора, а тя мисли че е единствената. Като е много способна ще си намери работа. Успех
Aнонимен
на 13.10.2023 г.
+1
 
 
Те си великолепен професионалист! Но не работищ за мен!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: