Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Искате незабравимо изживяване през есента? Ето кои места да посетите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:01 / 18.09.2022Коментари (0)166
Разходка из природата, посещение на съседен град или държава ще ни заредят и разкрият тайните на есенната природа. Липсата на тълпи от туристи, по-ниските цени на хотели и самолетни билети подканващо ни карат да изберем дестинацията, където ще се "изгубим" през есенните дни.

Ето и няколко идеи за есенна почивка, споделени от Travelnews:

Лече е малък град в Италия и са намира на “тока на Ботуша“. Може би за много от нас той е по-скоро известен с футболния си отбор, където Валери Божинов започна своята кариера през 2002 г. Но за света Лече не е футбол, а “Флоренция на барока“ именно заради фасадите на множество дворци, църкви и жилищни сгради.

Той е пълен с култура и пази традициите си. Има останки от римските времена, когато градът е служил за военно укрепление. Площадът на катедралата Piazza Duomo, руините на Римския амфитеатър в центъра, замъкът, манастирът са само част от забележителностите, които ще задоволят интереса на всеки турист, дошъл тук. Спрете, седнете, хапнете и разговаряйте с месните хора, за да усетите колко дружелюбни и приятни са те.

Санторини е сред най-романтичните и впечатляващи гръцки острови. Мечта за всеки турист и за всяка двойка. Стръмните и страшни отвесни скали, пронизващи водите на морето, са резултат от мощна вулканична дейност в миналото и всъщност представляват чара на Санторини.

Малки бели къщички със сини врати са накацали върху стръмните скали и със своите тесни калдъръмени улички се смятат за истинско архитектурно постижение. От такава височина залезите в Санторини сякаш са най-истински и ще спират дъха дори и на по-скептично настроените. Почти всеки хотел или ресторант по склона предлага тази гледка на туристите, отседнали в тях, придружена от вкусна средиземноморска храна (опитайте тукашните доматени кюфтенца, които се сервират с ароматни питки и салата Дзадзики).

Истанбул често е обявяван за най-красивия град в света. Цветен и шумен, традиционен и модерен, азиатски и европейски – това е многоликото лице на Истанбул, който се посещава целогодишно от милиони туристи. За нас той е идеална есенна дестинация, най-вече заради близостта му до България и мекото време.

През октомври и дори ноември температурите са много приятни и няма помен от летните горещини. Безкрайните опашки от туристи пред Синята джамия и “Св. София" липсват, Топкапъ - Резиденцията на Османските султани може да се разгледа без блъскане, а разходката с корабче по Босфора ще се организира безпроблемно. Но за да се почувства истинската атмосфера на града, трябва да ходим пеша и да се “изгубим“, да седнем на чаша чай или кафе и да опитаме истинската турска баклава.

Виена - аристократичната австрийската столица е дом на много музеи, културни забележителности, театри, замъци, великолепна архитектура, които привличат хиляди туристи от цял свят. През есента градът пулсира с нов ритъм – спокоен и малко меланхоличен. Държавната опера, Музеят на историята и изкуствата, Зоологическата градина, катедралата “Св. Стефан", Виенското колело в Пратера, Дворецът Белведере са само част от обектите, които могат да се посетят. За ценителите на кулинарните изкушения, Виена ще се превърне в любима дестинация.

Прочутият виенски шницел е традиционно ястие, защитено от специален закон, който точно регулира неговите съставки, а именно главната - телешкото месо. Символ на австрийската столица и изкушение за туристите са също така виенските кафенета. Чаша кафе и популярната торта Сахер, датираща от далечната 1832 г., със сигурност ще повдигнат настроението на всеки опитал тази комбинация от вкусове.

Будапеща е една от най-красивите и величествени европейски столици. През есента напълно се разкрива очарованието на аристократична Буда и модерна Пеща. “Дунавската перла“, както я наричат, очарова с великолепни дворци, градини, широки булеварди, музеи и множество архитектурни паметници, разположени по брега на река Дунав. Разходка с корабче по Дунав ще покаже града от различен ъгъл - красива гледка към Парламента, Кулите и Замъка в Буда, както и острова Маргит.

Ако имате нужда да се стоплите след такова пътешествие, то гулашът е перфектен за това. Също нещо традиционно е langos – микица, намазана с чесън и заквасена сметана, поръсена с кашкавал - калорийна бомба с невероятен вкус, която трябва да се опита от всеки турист. Туристите също ще бъдат очаровани да опознаят т.нар "пъбове в руините" (romkocsma), които са обособени по много оригинален начин и всеки от тях притежава собствен дух и стил.

Мюнхен – модерен, забързан, с интересна архитектура и световно известни музеи, галерии, прекрасни градини, площади и… Октоберфест - събитието, което е отговорно до голяма степен за популярността на града. Най-големият и най-популярният фестивал на бирата в света се провежда всяка година от 1810 г. насам и привлича над 6 милиона посетители.

Ако освен фестивала, желаете да поопознаете града, то разходка из Английската градина в централната градска част е задължителна. Тя е любимо място за отдих, пикник или просто безделие на жителите на Мюнхен. Тук се намират и т.нар. градински бирарии, които са разположени под короните на вековни кестени и са любимо място за среща с приятели на бира, както на местните жители, така и на туристите в града.

Берлин е артистичен, космополитен, многонационален, цветен и младежки. Поради географското местоположение на града, есенният сезон настъпва по-рано, като парковете и градините се покриват с пъстър килим от падналите есенни листа още в края на септември. Ежегодно през октомври в Берлин се провежда фестивал на светлините, който е изключителна атракция за неговите посетители.

Площади, архитектурни паметници и сгради служат за фон на светлините и проекциите, като ярко ги оцветяват и за кратко превръщат града в приказно място. Ако огладнеете, задължително опитайте известните вурстчета с бира. В Берлин те са с вкус на къри, а бирата се поръчва с вдигнат палец.

Магическа Прага е един наистина уникален град, разположен на брега на река Вълтава и столица на една от най-предпочитаните  за туризъм европейски държави – Чехия.

Носещ в себе си толкова богато културно наследство, градът е невероятно красив и пълен с някои от най-популярните забележителности в цял свят. Ако все още не сте били в Златна Прага, може би трябва да го направите по-скоро и да се потопите в неговото вълшебство

Най-подходящите сезони за посещение на Прага са пролетта и есента. През лятото има твърде много туристи, а през зимата може да бъде прекалено студено.

Целият град става златен, когато листата на дърветата пожълтеят, а благодарение на архитектурата, ще се чувствате като в приказка. Традиционната чешка кухня включва доста тежки ястия, които е най-подходящо да опитате през есента, а традиционната чешка бира ще допълни есенното ви изживяване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: