Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Има ли желание, има и начин! Ето как да направите 20-годишната си кола модерна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:41 / 17.03.2023Коментари (0)229
©
От общо 3.709 милиона автомобила, регистрирани в България, само 183 595 са на възраст под пет години. За сметка на това 949 000 са между 15- и 20-годишни, а 1.76 милиона - или 47.5% - са на възраст над 20 години. Много от шофьорите на стари автомобили не могат да си позволят друго. Някои могат, но са си направили сметката, че така е по-изгодно. Други пък нарочно избират старата техника, защото извличат повече удоволствие от предимно механичните и с атмосферно пълнене модели от 90-те, отколкото от съвременните напълно електронизирани машини с принудително пълнене.

Каквато и да е причината, карането на стар автомобил не означава, че трябва да се лишавате от най-модерните удобства, пише AutoMedia.bg. Ето няколко джаджи, които могат да вкарат най-съвременните достижения на техниката и във вашия олдтаймер.

Само автомобили, произведени в последните три-четири години, разполагат с тези удобни програми за интеграция на смартфон към автомобила, които на практика ви осигуряват навигация, мултимедия и въобще всичко необходимо.

Но истината е, че спокойно можете да си купите информационна система за допълнително вграждане, която ще ви осигури всичко това, без да сменяте автомобила. Навремето колите се правеха със стандартни размери на радиоконзолите, така че системите като тази на Alpine (около 250 евро) пасват идеално.

Сателитно радио

За хората, които обичат да слушат радио в колата, най-досадният момент е, когато започне да се губи сигналът. В наши дни обаче се предлагат достатъчно сателитни антени за автомобили, които ще ви позволят да слушате огромен брой радиостанции без прекъсвания. Показаната тук е на американската стрийминг компания Sirius XM и струва около 40 евро. Е, първо ще трябва да изчакате някой да възобнови предлагането на подобна сателитна услуга в Европа, след фалитите на World Space и Ondas.

Камера за задно виждане

Изключително удобна при паркиране, но дори при някои чисто нови модели качеството и резолюцията са разочароващи. Не е така обаче с тази портативна камера от Metra, която се закача удобно на задния номер. Струва към 65 евро.

Безключов достъп

Ето я една от най-очебийните разлики между старите и съвременните автомобили: ако вашата е на повече от 10-15 години, вероятно се налага да я отключвате с физическия ключ. Тази система от Viper идва със собствени и доста атрактивни на вид ключове и ще ви осигури централно заключване с цената на монтирането на няколко соленоида и безжични приемника. Струва около 170 евро.

Съвременни светлини

Един от най-големите минуси на класическите автомобили са твърде слабите им светлини. Разбира се, в наши дни спокойно можете да ги замените и със светодиодни - но качествените са скъпи, а евтините изглеждат отвратително. Вместо това можете просто да подмените крушките с модерни халогени от реномирания производител Hella. Цената на целия комплект е около 60 евро.

USB зарядно

В наши дни животът без USB портове за зареждане на смартфони и таблети е истинска мъка. За щастие има хиляди предложения, които ще превърнат 12-волтовия изход в автомобила ви в USB порт. Не всички обаче работят гладко - попадали сме на много, които не пасват добре, прекъсват и въобще ще ви отровят живота. Това от Ainope е от проверените, и струва около 9-10 евро.

Портативна навигация

Модата на тези устройства безвъзвратно отмина, откакто разполагаме с Google Maps, Waze и други телефонни приложения. Но истината е, че портативната навигация си е удобство, и освобождава телефона ви за други нужди - музика, забавления, чатове. Освен това работи дори там, където няма добра gsm връзка - и няма да ви натовари с огромни сметки за мобилен интернет, ако пътувате зад граница. На всичкото отгоре намаляващото търсене приятно е понижило цените им.

Касетен адаптер

Няма нужда да изхвърляте стария касетофон от колата и да го заменяте със скъпа - и примамлива за крадците - система за допълнително вграждане. Вместо това си вземете този практичен адаптер с форма на касета - пъхате я в касетофона, свързвате кабела с телефона си и можете да слушате Spotify от аудиосистемата на колата. Можете даже да я ползвате като заместител на Bluetooth при телефонни обаждания - само ще трябва да говорите малко по-силно.

Струва 7-8 евро. А вече има и по-съвременни варианти, при които 3.5-милиметровият жак е заменен с Bluetooth приемник.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: