Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Има ли желание, има и начин! Българка развива успешен бизнес с хляб в чужбина и печели награди!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:39 / 04.06.2023Коментари (0)292
© NOVA
Икономическата криза във Великобритания удря сериозно малкия бизнес в страната. Всеки втори предприемач казва, че може да се наложи да спре работа през тази година заради рекордната инфлация и твърде високите цени на енергийните източници. На всеки 90 дни през изминалата година са фалирали над 100 000 компании, което е с 8% повече от предходната 2021 г. Най-сериозен риск има за фирмите в градовете Манчестър и Шефилд, които са разположени в по-бедната северна част на Острова. Точно там обаче през последните кризисни години една българка развива успешен бизнес и дори печели награда за него.

Ирина Русева е бивш служител на една от световните финансови компании, а сега - майстор на хляб с жива закваска.

"Работех като мениджър 12 години - откакто дойдох в Англия. Мисля, че това, което научих там, до голяма степен ми помогна да направя бизнеса ми по този начин, по който той е в момента", споделя тя пред NOVA. 

Промяната идва по време на пандемията. След като публикувала снимки на хляба си във Facebook, поръчките завалели. Наложило се да меси с бебе на гръб, а продукцията разнася на колело. Здравословният хляб и екологичният начин, по който го доставя, правят впечатление на бранша и той ѝ дава наградата "Герой на хляба на Северозапада“.

"Правя по около 450-500 хляба на месец, т.е. малко повече от 100 на седмица и да – всичкият хляб се доставя с колело. Аз самата разнасям хляба. Познавам повечето си клиенти и те ме познават. Много рядко в днешни дни можем да купим нещо, познавайки човека, който го е направил, и от който идва. И аз мисля, че това създава една още по-близка връзка с моите клиенти и затова хората купуват от мен", казва Ирина.

Оказало се, че българката е трето поколение хлебар. Дядото на баща ѝ бил фурнаджия в селската фурна. След това чичо ѝ и братовчедите ѝ също работели в местната фурна. Ирина обаче строи своя в двора на английския си дом, тъй като кухнята ѝ вече се оказва тясна за разрастващия се бизнес.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: