Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Храните, които можете да консумирате, без да пълнеете
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:08 / 18.06.2023Коментари (0)182
©
Смятате ли, че за да отслабнете трябва да гладувате? Това е много грешно схващане и сега ще ви обясним как можете да ядете и да не качвате килограми. Просто яжте тези 10 храни:

Супа

Въпреки изобилието от течност в супите, те са напълно засищащи. Фактът, че супите разтягат стомаха малко повече, отколкото храната без бульон. Освен че облекчава глада, този нюанс потиска производството на грелин - хормона на глада. В резултат на това ядете по-малко, но оставате сити за по-дълго време.

Пуканки

Пуканките едва ли се асоциират с диета - точно обратното. И все пак една чаша пуканки съдържа само около 30 калории. Но това не включва сиропа. Затова за закуска е по-добре да използвате солени пуканки, но и тук има подводни камъни: понякога се използва твърде много сол. Идеалният вариант е да печете пуканки у дома с възможно най-малко добавки.

Извара

Според изследователите изварата съдържа специален протеин, наречен казеин. Полезното му качество е, че той се разгражда много бавно. Това прави изварата чудесна закуска, особено преди лягане. Британски учени установили, че хората, които ядат извара половин час преди лягане, успяват да отслабнат, а метаболизмът им се подобрява - все добри новини!

Карфиол

Първо, карфиолът съдържа 92% вода. Второ, той се усвоява бавно, което означава, че премахва глада за дълго време. Трето, той е много полезен: съдържа витамини В и РР и е богат на фибри. Това не е ли достатъчно, за да го включите в диетата си? Физически е невъзможно да напълнеете заради карфиола: организмът изразходва повече енергия за храносмилането му, отколкото получава от него.

Целина

Проучване от 2016 г. се фокусира върху въздействието на целината върху организма. Според учените този зеленчук увеличава скоростта на изгаряне на калории. Иска ми се да можеше да е така с всички храни! Повярвайте ми, целината не е само за хора, които спазват диети, тя е вкусна и здравословна. Нарязаното стъбло ще обогати почти всяка салата, а можете да го използвате и като ядлива лъжица!

Краставица

Един от най-достъпните зеленчуци е чудесен за лека закуска, когато трябва да залъжете глада и не искате да напълнеете прекалено много. Краставиците са богати на вода, нискокалорични, но достатъчно твърди, за да се консумират като пълноценна храна. Но ги нарежете на ситно, полейте с малко зехтин и добавете няколко подправки - и си имате пълноценна салата.

Яйца

Яйцата са спорни заради високото си съдържание на холестерол, но има изследвания, които доказват ползите от тях. През 2008 г. учени предлагат на една група хора да ядат яйца за закуска, а друга група да яде кроасан. Познайте кой се е чувствал сит по-дълго време и е консумирал по-малко калории през деня? С яйцата не трябва да се злоупотребява, нито да се страхуваме от тях. Яйцата ще се впишат добре в здравословната ви диета.

Овесена каша

Овесените ядки са богати на протеини и фибри и са нискокалорични. Основното предимство за отслабването е, че ще се чувствате по-малко гладни преди следващото хранене, поради което се препоръчва да ядете овесени ядки на закуска. По този начин ще се чувствате сити през цялата първа половина на деня и няма да прекалите с калориите на обяд.

Грейпфрут

Така наречената диета с грейпфрут съществува от 30-те години на миналия век. Смятало се е, че половин грейпфрут преди хранене помага да отслабнете. Съвременните учени виждат в това малко здрав разум. Грейпфрутът е с високо съдържание на вода и фибри и дава усещане за ситост, без да се консумират допълнителни калории. Въпреки това не трябва да го ядете на празен стомах заради киселините.

Авокадо

Авокадото е съкровищница на мононенаситени мазнини, които могат да помогнат за бързото ограничаване на апетита ви. Проучване от 2013 г. установява, че яденето на авокадо преди вечеря намалява желанието да хапнете нещо друго с 40%. Така че силата на авокадото не е в диетичните му свойства, а в способността му да задоволява глада с ползи за здравето. Rambler съобщава: "Авокадото е много полезно за здравето на хората.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: