Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Хидратиращата козметика пази младостта
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:40 / 05.03.2019Коментари (0)1266
©
Хидратираната кожа е здрава кожа. Тази максима важи с пълна сила, тъй като това свойство е основен отговорник за здравия вид. Когато кожата изглежда здрава, това изпраща добро послание в общуването на подсъзнателно ниво и помага за това да ни възприемат позитивно околните. Хидратацията е грижа, която е необходима за свеж вид, младежко и енергично излъчване.

Дори и да имате омазнена кожа, отново трябва да я хидратирате, просто трябва да изберете правилната козметика. Често омазняванията се появяват точно заради нарушен баланс – кожата се опитва да компенсира липсата на влага, като създава повече себум. Други проблеми, свързани с липсата на хидратация, са отпускане на кожата, спукани капиляри на по-чувствителните места, ранната проява на бръчки.

Ако си спомняте – кожата е най-големият ни орган и съставя 20% от тялото на човек. От нея 70% е вода, като горният й слой би трябвало да съдържа 20% от нея. Без вода в клетките, кожата не може да изпълнява нормално своята защитна функция от външния свят. Погледнато по този начин, активната хидратация е просто наложителна, нали?

Хидратацията всъщност е връщане на вода в клетките, след като по една или друга причина те са я изгубили. Причините най-често са външни фактори. Първият от тях е изкуствената светлина – а колко от нас работят в офис с достатъчно прозорци и слънчеви лъчи? Смяната на сезоните, резките промени във времето, много високите или много ниски температури, вятърът, ниската влажност на въздуха, твърде горещата вода, варовика в нея – всичко това са отрицателни фактори. Като добавим стреса и влиянието на възрастта, излиза, че кожата губи вода почти непрекъснато.

Дехидратацията се забелязва лесно – получаваме чувство за опънатост, образуват се бръчки около очите, в основите на косата има зачервяване и лющене.

ВАЖНО: Крем за суха кожа, означава крем за кожа с много ниска омазненост. Хидратиращите продукти са тези, които ще върнат водата в клетките ви, а не тези за "суха кожа“.

Хидратацията вкъщи с подходяща козметика е най-добрия ключ към младостта.  Има редица козметични марки, които предлагат стойностна грижа за кожата. Една от тях е Биодерма. Като една от водещите компании на пазара, Bioderma е разработила редица продукти, а някои от тях се предплагат в комплекти, които да Ви осигурят по-добра грижа. Френската фирма разработва продуктите си с високоефективни съставки, като мицеларна вода.

Бързи съвети:

Почиствайте всеки ден кожата си с подходяща козметика

Не използвайте продукти със спирт, защото унищожава естествения баланс на веществата в кожата

Консумирайте по-малко алкохол - дехидратира кожата

Редовно използвайте кремове или маски за хидратация

Ходете на сауна






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: