Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Грешка е да изхвърляте корите на ябълките
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:30 / 04.11.2022Коментари (0)240
©
Доста хора предпочитат да консумират вътрешната част от ябълката и да изхвърлят кората ѝ. Това е грешка. Можете да използвате външната обвивка на сочния плод за приготвяне на чудесен домашен ябълков оцет, който ще бъде вкусна добавка към сосове и салати, а също така ще се отрази добре и при почистване у дома.

Ябълков оцет за почистване

Хубаво е да знаете как да си направите домашен ябълков оцет, защото той ще ви помогне да почистите екологично всичко около вас. Можете да го използвате като заместител на традиционния оцет. По този начин ще се справите с мръсотията в кухнята и банята, ще направи кранчетата на чешмите лъскави и чисти и ще почисти идеално огледалата и прозорците. Можете също така да използвате ябълков оцет за почистване на обувки от кожа и деликатни материали. Всичко, което трябва да направите, е да напоите кърпа с него и да избършете мръсната повърхност. Потопете парче плат в домашен ябълков оцет и оставено в обувките за една нощ, ще ви помогне да се справите с неприятната миризма.

Ябълков оцет за отслабване

Ябълковият оцет пречиства тялото от токсини, подпомага изгарянето на мазнините, регулира кръвната захар, улеснява храносмилането и осигурява усещане за ситост. Благодарение на тези свойства, ябълковият оцет може да помогне да отслабнете.

Ако искате да използвате ябълков оцет за отслабване, смесете две супени лъжици от него с чаша преварена вода. Пийте тази смес един път на ден. Не забравяйте обаче, че само с оцет няма да може да отслабнете, но той ще бъде чудесна помощ при диети и упражнения.

Домашен ябълков оцет като добавка в кухнята

Домашно приготвеният ябълков оцет също ще бъде вкусна добавка към много ястия. Можете да го използвате при приготвяне на сосове и салати. Благодарение на него ще подобрите вкуса на вашите ястия.

Как се прави домашен ябълков оцет?

За да направите домашен ябълков оцет, сложете килограм кори и семки в буркан или друг съд. След това, в литър топла вода, разтворете две супени лъжици захар и ги изсипете върху ябълковите кори. Смесете добре. Покрийте буркана с марля или ленена кърпа и го завържете с конец или ластик. Оставете настрана за 4-6 седмици на топло и сухо място. Разбърквайте сместа всеки ден, когато пяната изчезне, това означава, че домашният ябълков оцет е готов. Сега е достатъчно да го изсипете в бутилка и да я затворите плътно.

Източник: woman.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Почина патриарх Неофит
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: