Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Готвене с морска вода - новата мода
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:40 / 21.06.2025Коментари (0)1010
©
Светът на готвенето непрекъснато се развива. Нововъведенията, които се прилагат в кухнята, често са успешни, но други могат да се окажат пълна катастрофа. Една от най-забележителните иновации през последните години е готвенето с морска вода. И въпреки че за мнозина може да звучи странно, тя се продава в много супермаркети. Въпреки това, както при всички нови разработки, и около нея има много митове и истини.

Истини и митове за морската вода при готвене

Напоследък в социалните мрежи стана модерно да се консумира морска вода. Експертите обаче не насърчават това. Морската вода не е заместител на готварската сол, както се споменава на много места в различни канали. Истината е, че макар да съдържа минерали, високата ѝ соленост може да бъде много вредна, ако се консумира в големи количества. Въпреки това, ако ще готвите с нея, тя може да бъде много полезна за подобряване на вкусовете на храната, която приготвяте, тъй като ги засилва. Тя би била особено добра за готвене на морски дарове и риба.

 

В социалните мрежи често се споменава, че морската вода е лечебна. Това твърдение е напълно невярно. Морската вода има полезни свойства, но тя не е чудодейно средство и със сигурност не трябва да се използва за лечение на сериозни заболявания. 

Морската вода при готвене обаче може да подобри текстурата на ястията, които приготвяте. Това е така, защото тя помага да се поддържа хидратацията на храната по време на готвене. Освен това морската вода може да бъде полезна за запазване на свежестта на някои храни като риба и морски дарове, особено когато става въпрос за размразяването им.

Заслужава ли си?

Може би се чудите дали наистина си струва да използвате морска вода за готвене. Първото и най-важно нещо е, че използването на този вид вода не е толкова просто, колкото да отидеш до морето и да напълниш бутилка, тъй като тя може да съдържа патогени, които са устойчиви на готвене и здравето ни може да бъде застрашено, така че трябва да купуваме морска вода, която е била опакована и обработена в съответствие със законовите канали.

Морската вода няма някакви особено забележителни нюанси, освен соления вкус, който може да придаде. Най-добрият начин да разберете дали си заслужава от гледна точка на вкуса, е да я опитате сами. В някои блогове се препоръчва да се използва за готвене на риба или морски дарове, бульони и супи и дори ориз. Въпреки това, като се вземат предвид повечето мнения, изглежда, че не си заслужава разходите за преработената и бутилирана морска вода да заменят чешмяната вода; освен на места, където чешмяната вода има неприятен вкус, пише "Marca".

Още по темата: общо новини по темата: 330
09.07.2025 »
09.07.2025 »
09.07.2025 »
09.07.2025 »
09.07.2025 »
09.07.2025 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Шампионска лига сезон 2025/26
Лято 2025
Катастрофи в България
Медици протестират за по-високи възнаграждения
Арестуваха кмета на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: