Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Георги Йорданов: Тревожността и стресът са феномени на днешното време
Автор: Або 12:35 / 15.01.2024Коментари (0)366
©
За мен същината на това да поддържаш добро ментално здраве е в това да имаш социален кръг от хора, с които да можеш да задоволяваш потребностите си да общуваш, но същевременно и да успяваш да намираш време за себе си, да успяваш да изключваш психиката си, да не си в постоянния стремеж да правиш още и още. Това каза Георги Йорданов – автор и водещ на подкаста "Автентичност“, в предаването "Един неделен ден по шосето“ на Радио "Фокус“.  

Той създава подкаста преди три години и половина, по време на COVID пандемията. По това време започва да посещава и психотерапевт и осъзнава огромните ползи от това. "Психотерапията започна да открива за мен много различни светове, изборите, възможността да мога да разбера защо действам по определен начин, кое ме кара да мисля така“, каза Георги Йорданов.  

По думите му тревожността и стресът са феномени на днешното време. "Лутаме се между много неща, които искаме, и не може да намерим този баланс за това докъде стигат възможностите ни в определен момент. Прегарянето, претоварването, повишеният стрес са атестати за това“, смята той.  

Една от темите на подкаста "Автентичност“ са връзките. Според създателя му обществото ни изпитва трудност в изграждането и поддържането на стабилни романтични и партньорски отношения, дори на приятелски кръгове.  

Подкастът е създаден, за да помогне за подобряване на психичното здраве и психичното развитие. "Това да виждам как наистина помага на хората ме кара да се чувствам много щастлив. Подкастът направи така, че да мога да бъда спокоен да изразявам вътрешния си свят и да понеса обратната връзка на хората. В него съм разказвал доста лични истории за себе си и това бяха едни от повратните моменти, когато разбрах, че когато си открит, тогава най-много се свързваш с хората. Понякога тази черупка, зад която се крием и си мислим, че ни предпазва, всъщност ни пречи да се свържем с другите“, смята Георги Йорданов.  

Според него подкастите дават възможността и свободата да можеш да влезеш в задълбочен разговор. Интернет пък предоставя възможността да намериш своя начин да разказваш истории и да бъдеш независим.  

Подкастърът споделя, че една от целите, които си поставя за тази година, е да отделя повече време за четене. "Усещам, че на етапа, на който се намирам, за да мога да се подобря оттук нататък, е необходимо да се върна към класиката, към това да мога да правя по-дълбоки разсъждения за себе си и на база на тези разсъждения да правя по-съзнателни избори за живота си. Когато отделям време за литература, аз съм много по-спокоен ментално от това да съм просто аз и книгата и да си позволя да бъда завладян и концентриран в историята и за известен период да се откъсна от ежедневието, което водя.“






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: