Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето къде се намира най-големият черен диамант в света!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:25 / 08.11.2019Коментари (0)398
©
Във френската столица Париж престижна диамантена къща показа най-големият черен диамант в света.

От векове назад скъпоценният камък е обект на засилен интерес заради мистиката, в която е обвит. Достъпът до него е строго ограничен - докоснеш ли го ,ще бъдеш благословен с щастие и късмет, според легендата.

Черният диамант "Корлоф" е легендарен сред бижутерите по света. 88- карата изящество, обвити в мистика.

“Това е легенда на повече от 100 години. Тя идва от тогавашната Руска империя. В двора на Александър II живяла знатна фамилия – Корлоф-Сапожников, която притежавала черният диамант, но тогава той не изглеждал по този начин, по който изглежда сега. Необработен, диамантът надвишавал 200 карата. Бил открит в Сибир. Предаван от поколение на поколение, скъпоценният камък пътувал навсякъде със семейството и носел щастие и късмет на своите притежатели", разказва легендата за него собственикът на престижната диамантена къща "Басам Азакир", която притежава диамантът към днешна дата.

Счита се, че в началото на 20 век черният диамант напуска границите на Русия. Семейството продава камъка на белгийски производител на диаманти, а през 1974 г. Корлоф пристига във Франция. Именно в ръцете на последния си собственик, черният диамант придобива актуалните си форма и размер.

“Цифрата 88, колкото са каратите на нашия диамант, не е случайна. В азиатската култура числото 8 е символ на щастието. Затова ние решихме да го обработим така, продължавайки пътят на легендата за черния диамант, който вече 40 години е сърцето и душата на нашата компания", каза още Азакир.

Най-големият черен диамант в света официално няма цена, въпреки че, според експерти, тя би надхвърлила 7-цифрена сума. За собственика на бижу безценни са възхищението и емоцията в очите на хората, които го виждат.

“Този диамант не е уникален само заради своя размер. Нищо не гарантира, че утре няма да се появи по-голям диамант от този. "Корлоф" е пътувал много по света. Излагали сме го на  специални места, бил е в ръцете на шейха на Дубай, на Кралицата на Малайзия, на Императора на Япония. Виждал съм хора да плачат от емоция, докато го докосват. Това е неговата цена - щастието, което той носи“, твърди собственикът на диамантената къща, предава още Нова ТВ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: