Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето как лесно и евтино може да решите проблема с ръждясалите болтове на джантите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:41 / 21.04.2023Коментари (0)256
©
Нищо не влияе на вида и усещането на автомобила така, както джантите. Не напразно собствениците на автомобили инвестират толкова много време, усилия и пари в джанти - те формират образа на колата, подчертавайки предимствата и прикривайки недостатъците. Има обаче един малък детайл, който може да взриви всички усилия - ръждясалите болтове на колелата. Те често ръждясват след първата зима, скъпи са за смяна и са изключително податливи на надраскване и впоследствие на ръжда от инструмента за смяна на гуми, пише AutoMedia.bg.

Това е така, защото защитният слой е тънък, а зимната пътна сол е сурова. Как да се справим с този проблем? В мрежата има много предложения за "защитно“ покритие. В зависимост от желанията и възможностите на клиента, крепежните елементи могат да бъдат третирани със специални съединения, които блокират достъпа на кислород и в резултат на това предотвратяват появата на ръжда. Тук и просто боядисване, например със спрей може да свърши работа.

Но първоначално, веднага след процедурата, ефектът е ясно видим - болтовете изглеждат красиви. Но не забравяйте, че това ще бъде само до първото използване на ключа за гуми. Това ще повреди покритието и ръждата ще се появи отново. Заради това  трябва да потърсите други възможности. Единствената такава е да инвестирате в титанови болтове, или се примирете с ръждата. Цената на тези титанови крепежни елементи обаче е по-висока от тази на стандартните от стомана.

А има и алтернатива - на китайския онлайн битпазар можете да се сдобиете с пластмасови капачки за "жълти стотинки", които се щракват върху болтовете на колелата, стоят сигурно и плътно, отстраняват се със специален инструмент и най-важното - изглеждат добре и прикриват ръждясалите болтове. Те могат да са както хромирани, така и с различни цветове.

Пластмасовата капачка не струва почти нищо, напълно решава проблема и в случай на загуба лесно се заменя с нова. Няма да залепне или ръждяса. И дори ако болтът се надуе от ръжда, то тогава пластмасата лесно се откъсва с отвертка. Като цяло, просто, бързо и много евтино решение на проблем, който значително разваля външния вид на любимата ви кола.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: