Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Експерт: Студът може да е полезен за тялото ни, ако го използваме умно
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:55 / 27.03.2023Коментари (0)211
©
Когато използваме умно и мъдро студа, той наистина може да донесе много ползи за тялото, защото рестартира цялата ни система. Той намалява възпалителните процеси в тялото. Това каза Анна Грозданова – сертифициран инструктор по метода на Вим Хоф, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Тя обясни, че методът има три основни компонента – дишането, с което тялото се подготвя преди да влезе в ледената вана. "Дишането е изключително силен и мощен инструмент, който променя биохимията на тялото, алкализира Рh на организма, увеличава броя на белите кръвни телца и балансира нервната система“. Следва потапяне в ледена вана с температура между 1 и 5 градуса за до 2 минути. "Третият компонент са майндсет и медитацията, които са много важни по време на ледената вана“, обясни Грозданова.   

По думите й много медицински изследвания показват, че студът увеличава броя на белите кръвни телца, които са нашата бариера срещу вируси и бактерии. "Увеличават се нивата на нивата на хормоните допамин до 250%, серотонин, окситоцин, ендорфин. Можем да използваме метода на Вим Хоф за превенция и за подпомагане, ако имаме някои по-сериозни заболявания“, заяви Грозданова. 

Хората със сърдечно-съдови проблеми или с епилепсия трябва да се консултират с лекар преди да започнат да прилагат метода, подчерта Грозданова. "Методът на Вим Хоф е по-интензивен. При някои хора се отразява върху паник атаки много добре, но при други хора може да ги предизвика. Бременни жени и такива, които кърмят, също трябва да имат едно наум“, уточни тя.  

Студеният душ с температура около 15 градуса всеки ден има същия положителен ефект като студената вана, допълни Грозданова. Излагането на студ забавя и процесите на стареене на кожата. "Много добре се отразява при разширени вени и целулит. Студените душове засилват кръвообращението, насищат кожата ни с хранителни вещества“, обясни тя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: