Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ефектът Кристиано Роналдо в Шампионска Лига
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:35 / 10.11.2021Коментари (0)367
©
Вече повече от десетилетие Кристиано Роналдо блести на футболната сцена, като португалската мегазвезда несъмнено се утвърди, като един от най-великите футболисти в историята на играта. Роденият на остров Мадейра голаджия е петкратен притежател на най-престижното индивидуално отличие във футбола Златна топка, като освен това той държи и редица индивидуални рекорди.

Кристиано държи рекордите за най-много изиграни мачове с национален отбор (182) и най-много голове (115), най-много реализирани голове на европейски първенства (14), както и най-много изиграни мачове (180) и голове (139) в Шампионска Лига. Именно най-комерсиалния европейски клубен турнир по футбол е и мястото, където португалеца блести най-много, като наскоро той затвърди пореден рекорд за него в Шампионска Лига, за най-много отбелязани голове с глава в турнира (25).

Това бе и една от основните причини Манчестър Юнайтед да си върне португалския стрелец през миналото лято, като през този сезон именно головете на Роналдо са една от причините червените да не се намират в сериозна криза. Гранда от Манчестър определено изпитва сериозни трудности през този сезон, като тима показва непостоянство, особено в Шампионска Лига, където безценните голове на Кристиано спасиха отбора от загубата на общо 3 точки след 4 изиграни кръга в груповата фаза на турнира.

Откакто Роналдо се завърна в отбора на Юнайтед неговите късни голове, които спасяват отбора му от поражение или равенство и съответно загуба на ценни точки сякаш се превърна в негова запазена марка. Затова и ако погледнем конкретните коефициенти за залагане за победител в Шампионска Лига за сезон 2021/2022 ще видим, че след 4 мача от груповата фаза тима на Ман Юнайтед е с шести най-добър коефициент (17.00). Фаворити за спечелване на турнира пък са отборите на Байерн Мюнхен и градските съперници на Юнайтед Манчестър Сити, като и двата

Формата на Манчестър Юнайтед в Група F след 4 изиграни кръга е силно колеблива, като ако изключим общо петте гола на Кристиано до момента, английския гранд щеше да има цели 4 точки по-малко. Това щеше да означава почти сигурно отпадане за червените, но именно благодарение на головете на португалеца отбора запази първото си място в групата. След резулта в първия мач от групата, когато възпитаниците на Оле Гунар Солскяр загубиха от швейцарския тим Иънг Бойс, Юнайтед трябваше да вземе победата над Виляреал при домакинството си във втория кръг.

И след много драматичен мач именно Роналдо стана герой за своите, като със своя гол в 95-тата минута на срещата той донесе така ценната победа за своите. Тази тенденция продължи и в третия кръг, когато манчестърци бяха на път да завършат 2:2 срещу Аталанта насред Олд Трафорд, когато отново португалеца донесе победата с гол в 81-вата минута. Това обаче не бе последния случай, когато гения на Роналдо се проявява, като в четвъртия кръг Кристиано се разписа в 91-вата минута за равенството 2:2 с Аталанта в мач игран в Бергамо.

Въпреки множеството трудни моменти за Манчестър Юнайтед в Шампионска Лига през този сезон и непостоянството в изявите на отбора, именно така ценните голове на Кристиано Роналдо за пореден път помогнаха на неговия клуб да се задържи на лидерската позиция след четири изиграни кръга в турнира на богатите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: