Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
ЕОС Матрикс: Доброто планиране е ключът към чистите сметки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:38 / 29.10.2019Коментари (0)481
©
ЕОС Матрикс е най-голямата колекторска агенция в България, която оперира на родния пазар от повече от 16 години. Тя е част от международната финансова група EOS Group с над 40-годишен опит в събирането и изкупуването на вземания. Като част от EOS Group служителите по събиране и управление на вземания в ЕОС Матрикс разполагат с ценно международно ноу-хау за работа с клиенти. Благодарение на това и на дългогодишния опит на фирмата на българския пазар всеки, решил да се възползва от услугите на колекторската фирма, може да бъде спокоен, че оставя клиентите си в ръцете на професионалисти, които ще работят за събиране на вземанията, запазвайки добрите взаимоотношения между двете страни.

Всяка година колекторската агенция провежда проучване, чрез което изследва навиците на плащане в Европа, а радостната тенденция е, че все по-малко хора просрочват вноските по кредитите си. И въпреки това от ЕОС Матрикс съветват потребителите да планират по-добре личните си финанси преди и по време на изплащане на даден кредит.

Причините за възникването на просрочени вземания са различни според специалистите, като на предно място можем да изведем ниската финансова култура в обществото ни. В развитите западни държави залагат финансово образование още в училищата, а в България - чак в университетите, и то ако човек сам е избрал да изучава подобен тип наука.

На второ място, появата на много небанкови финансови институции правят достъпа до бързи потребителски заеми много лесен и достъпен. Този рязко разраснал се пазар, съчетан с ниската финансова култура на българите, повишава риска от просрочване на плащания и влизане в един порочен кръг на непрекъснати задължения.

Ето защо специалистите съветват когато се взима кредит, особено когато той е ипотечен, вноската да не надхвърля половината от сумата, която ни остава след като покрием ежемесечните си разходи за храна и сметки. По този начин хем ще сме сигурни, че няма да забавим някоя от редовните си потребителски сметки, хем ще знаем, че ще разполагаме с малка сума за непредвидени ситуации.

Ключът към изпълнението на това е правилното разписване на месечните разходи. Трябва да знаете колко пари са ви необходими за сметки и особено за храна. Само по този начин ще можете да определите каква сума можете да си позволите на месец като вноска по даден кредит.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: