Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Доц. д-р Мариана Тодорова: Около 2 млн. потребители са потърсили чатбот за романтична връзка, дори секс
Автор: ИА Фокус 16:50 / 02.07.2023Коментари (0)218
© Фокус
Изкуственият интелект се намесва дори и в любовните връзки. Това каза в предаването "Сценарий от бъдещето“ по Радио "Фокус" футуролога доц. д-р Мариана Тодорова.

"Стана ясно, че със различни въздействия, включително и с биохимичните ни реакции, дори и хормоните могат да бъдат подтикнати и променени.

Чат бот може да бъде създаден като аватар и може да бъде програмиран по вкуса на всеки потребител. Стана ясно, че за тези цели се ползва платформата "Реплика" и се създават чатботове за романтични взаимоотношения, има възможност да се водят и разговори на сексуална тема, като и се симулира дори секс", каза Тодорова.

Тя обясни, че през март тази година доста морално етични въпроси са били повдигнати, тъй като около 2 млн. потребители са ползвали чат бот с тази услуга. След това услугата е била временно спряна. Но всичките тези потребители са показали, че не са доволни от промяната на статуса им. Така, през юни тази опция е била върната и дори вече има наръчници как да се създаде чат бот и аватар, така че да е по вкуса на вески потребител.

"Така виждаме, че мъж или жена могат да проектират чат бот така, че да отговоря изцяло на техните потребности без възражения, с емоционална и любовна подкрепа и има създаден такъв чат бот", добави Мариана Тодорова.

Росана Рамирос, която живее в "Бронкс“ Ню Йорк е създала този чат бот и дори планира да се омъжи за него, разказа още Тодорова. Тя вече има своя "Ерън“ - герой от аниме, въплътен в чатбота на компанията. Росана смята, че може да бъде подкрепена и да се възстанови от травмите на партньора от предишната и връзка, който и е оказвал тормоз и е създала "Ерън", който ще и помогне да преодолее проблемите и да си върне самочувствието. Дори се е възползвала от услугата за смесена реалност, така че да се среща с него условно казано физически.  Вече има и опция за физически контакт на симулации на тяло", разказа още Тодорова. 

Приложението, в което всеки потребител може да "проектира“ и "създаде“ свои романтичен партньор чатбот става все по-популярно. По думите на Тодорова, подобен феномен поставя сериозни морално етични въпроси, които са отвъд дебата дали това е вид емоционална изневяра в партньорството. Той е свидетелство за все по-голямото желание за удобство, гладкост, не поемане на отговорност, делюзии и дизайн дори на личните отношения.

Разкриват се нови явления - хората са склонни да приписват и виждат човешки атрибути и черти в изкуствения интелект, без тях да ги има. Просто хората илюзорно затвърждават, това от което имат потребност.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: