Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Днес е Световният ден на усмивката
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:35 / 02.10.2015Коментари (0)382
©
Има няколко пътища да достигнеш до душата на човек. Но най-прекият е усмивката. Не, че днес ще се усмихвате повече от друг път само защото е Световният ден на усмивката, но нека проследим историята на празника. Отбелязва се по традиция всеки първи петък на октомври. Тази година се пада на 2 октомври. Основател и автор на популярното усмихнато жълто личице е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 година. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в интернет, пише "Черно море".

Няма нищо случайно в избраната за честване дата. В началото на октомври денят вече осезателно е по-къс и имаме нужда от повече усмивки. Празника на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс, на 1 октомври 1999 година. Хиляди ученици от този град изготвят картички с усмихнатото лице, които изпращат в болници и клиники. Това се превръща в национално и международно водещо събитие на новинарските потоци, съобщават от фондацията Worldsmileday. Специално за този ден пощенските служби на САЩ издават пощенска марка с усмихнатото лице.

Всъщност човек не си казва предварително "Сега ще се усмихна", това е първосигнален жест, но малцина знаят, че усмивката предизвиква активност в мозъка. Има пряка връзка между ума и тялото - когато се усмихваме, се задейства левият фронтален кортекс. Това е тази област на мозъка, която регистрира чувството за щастие. Тялото изпраща към мозъка съобщение, че сме доволни. Това предизвиква производство на ендорфин - хормона на щастието.

Тази реакция е изследвана от 1980 година насам. През 1984 г. статия, публикувана в списание "Наука", показва, че когато хората имитират различни емоции, телата им претърпяват физиологични промени, отразяващи емоцията. Германско проучване установява, че хората се чувствали по-щастливи, когато стискали между устните си малка химикалка - по този начин имитирали усмивка. Съветваме ви обаче да оставите настрана имитациите, защото мозъкът реагира на околната среда чрез сигналите на тялото и не може да направи разлика между истинска и фалшива усмивка.

Усмивката обаче прави по-щастливи не само нас. Тя е заразна и почти винаги като огледало се отразява в човека срещу нас. Освен това ни прави по-красиви, по-сговорни към който и да е събеседник насреща и ни помага при стрес. Нещо повече, ако ви предстои интервю за работа, със сигурност имате повече шанс да изберат вас, ако се усмихвате. Успехът, разбира се, не е гарантиран, но какво пречи да опитате?







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: