Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Диетолог: Консумацията на това месо забавя стареенето
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:44 / 19.11.2024Коментари (0)1088
©
Диетологът Елена Соломатина каза кое месо забавя стареенето и дори може да помогне за отслабване. Колко често можете да ядете това месо, кой не трябва да злоупотребява с него и дали е полезно за хората след 50 години вижте в следващите редове.

Според доктора говеждото месо е отличен източник на животински протеин. Съдържа всички необходими аминокиселини, витамини и полезни микроелементи за поддържане на здравето.

"Това е диетично месо, с ниско съдържание на мазнини. Говеждото съдържа желязо, както и цинк, който подобрява имунитета. Освен това този вид месо съдържа витамини от група В, които подпомагат нормалното функциониране на имунната ни система и метаболитните процеси в организма", обясни диетологът.

Специалистът отбеляза, че продуктът съдържа и карнозин, вещество, което забавя процесите на стареене и удължава младостта. Действа като антиоксидант и подобрява производството на енергия в клетките.

Този вид червено месо трябва да бъде включено в диетата на хора, които планират да свалят излишни килограми или внимателно следят теглото си. Съдържа L-карнитин, който стимулира процесите на изгаряне на мазнините и помага за отслабване, подчертава тя.

"Говеждото отнема много време за смилане и човек не иска да яде дълго време, но хората със стомашно-чревни заболявания трябва да избягват този продукт. В такива случаи е по-добре да ядете месо под формата на кайма“, каза Соломатина.

Освен това говеждото трябва да се избягва или консумацията му да се намали до минимум, ако човек има: Проблеми с пикочната киселина, подагра или камъни в бъбреците.

Както каза лекарят, това месо може също да причини образуването на тумори в червата:

"Препоръчвам на хората над 50 години да не ядат говеждо, ако имат чревни проблеми и предразположеност към развитие на злокачествени тумори.“

Диетологът напомни, че здравите хора могат да ядат червено месо не повече от три пъти седмично. Възрастните хора не трябва да се увличат по този продукт и е по-добре да намалят консумацията на говеждо месо до веднъж седмично, пише  zdrave.to






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в Кюстендилско
51-ото Народно събрание
Бюджет 2025
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: