Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Десислава Иванчева обедня, гледа сина си с 250 лева на месец
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:48 / 19.08.2022Коментари (0)500
Налага ми се да живея и да си гледам детето с 250 лева! Това сподели ексклузивно пред "България Днес" бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Жалката сума Иванчева получава като социална и детска надбавка.

"Срам ме е да се моля. Затова реших да разпродам повечето си дрехи. Тези дни прегледах гардероба и ги отделих. Мечтая да заведа Валентин-Александър на море", разкрива ексуправничката, която е майка на 9-месечното момченце.

Иванчева признава, че й е много трудно да се оправя с мизерните помощи. Само една кутия мляко за бебето е 35 лева. Заради цените на билетите за градски транспорт предпочита да си стои вкъщи. В ежедневието гледа сама малчугана, като посочва, че той е най-голямата й радост. Планира скоро да му организира кръщене.

Въпреки че зачена ин витро от донор и реши да е самотна майка, Иванчева казва, че й е тъжно, когато е сама. Радва я това да гледа как малкият расте. "Валентин-Александър ме спаси и ми осмисли живота. Напоследък казва "тата", без никой да го е учил. Може да ми подсказва да му намеря баща", шегува се бившата кметица.

Тя е изумена, че от Бюрото по труда й отказали обезщетение за безработица, обяснили й, че не е уволнена. Иванчева беше отстранена от поста си след ареста по корупционни обвинения.

Сега се чака решението на последната инстанция - Върховния касационен съд. По процеса за подкуп подсъдими са още бившият кмет на района Петко Дюлгеров и заместничката на кметицата - Биляна Петрова. Спецсъдът даде 20 г. на Иванчева, а апелативните спецмагистрати намалиха наказанието на 8 г. решетки.

"Измъчиха ни за глупости. През 2018-2020 г. беше брутално мачкане. Спомням си как на протеста хвърлиха студента зад колоните на Министерски съвет като чувал с картофи. Това най-много ме възмути. Беше страшно! Не трябва да го забравяме! Сега духа вятърът на промяната. Силно се надявам, че ще бъдем оправдани. Има надежда заради промяната в политическия живот, макар и главният прокурор да си е още на поста", коментира Десислава Иванчева.

Тя се определя като положителен човек, който вярва, че сегашният период е по-цивилизован от времето на ареста й преди повече от 4 г. "Приемам го като някакво изпитание, но още не съм разбрала каква е поуката, че животът ми се прецака", вайка се бившата кметица. Все пак гледа да е благодарна, че тя и близките й са здрави, осъзнава, че има и по-трагични съдби от нейната.

Иванчева не пропуска да отговори на тези, които смятат, че е родила, за да отърве пандиза. "Законът има еднаква тежест за всички. Единствено, ако ме пратят в затвора, мога да гледам детето си до навършване на годинка. Не ми се вярва да чакат да я навърши, за да ми го вземат", казва известната подсъдима.

По думите й, дори делото да бъде върнато на поправителен, това ще е някаква победа, защото процесът е пълен с драстични нарушения. "Изчезна ми калъфът на един от телефоните, които са иззети. Оказа се, че няма никакви протоколи - пълна пародия! За мен е още по-сложно, защото всяка една инстанция е свързана с допълнителни разходи", вайка се екскметицата.

Запитана за здравословното й състояние, Иванчева споделя, че микроаденомът, който има в главата, е наред. Не така стоят нещата със зъбите й. При престоя в ареста те са станали чувствителни, започнали са да се клатят, а венците - да се оголват. "Невероятна болка изпитвах, когато трябваше да се мия с ледената вода в ареста. Казаха, че може да се оправи, ако ми мине стресът. Аз се правя на спокойна, но знам къде живея и вътрешно ми е напрегнато", изтъква Десислава Иванчева.

Избори за ЧРД

Изборите за нов парламент, насрочени за 2 октомври, съвпадат с рождения ден на известната кметица. "Пожелавам си след вота по-добро бъдеще - за детето ми и за мен. И да не се връщат повече на власт тези, при които ме арестуваха", казва с усмивка на уста бившата управничка на "Младост". Покрай майчинството тя е по-малко активна политически. "Приятно ми е, когато хората ме спират, поздравяват ме за смелостта да се опълча срещу строежите и мафията и заявяват, че ме подкрепят", посочва Иванчева.

Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: