Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Български артисти, които успяха да пробият в чужбина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:18 / 04.10.2020Коментари (0)636
©
Кремена Оташлийска
Мнозина са българите успели през годините да постигнат американската мечта. Хиляди сънародници живеят по света, имат престижни професии, ползват се с авторитет в обществото и печелят суми, за каквито ние тук можем само да мечтаем. Но най-интересни са персоните, които от блясъка на прожекторите у нас, успяват да се пробият извън пределите на страната и да наложат имената си сред тези на най-успешните си колеги по света в различни сфери. 

Соня Васи е една от малкото сексапилни българки успели да постигнат американската мечта. Варненката, която вече навърши 50 години, споделя, че строгият контрол по комунистическо време са я накарали да търси щастие и успехи зад граница. Телевизионен клип, в който Соня излиза от басейн с прозиращ бански става повод за скандал.  Ограниченията в България я отблъскват от живота на родна земя и тя заминава за Щатите. Соня Васи е първата Мис България и единствената българка снимал се за американското еротично списание Playboy.

От 30 години тя живее в САЩ и нищо не я задържа в България. Очаква се сексапилната блондинка да сключи брак с дългогодишния си любим в Лос Анджелис. Днес тя продава пуловери, които сама е оплела, а преди това и боядисала преждата от Чили.

Глория Петкова е една от родните звезди, които прекараха дълго време зад граница и успяха да създадат кариера и у нас и там. Българската красавица се отличава със всестранно развити интереси. Освен изявите й като модел, тя завършва и мъжка мода в Лондон. Запазва страстта си към рисуването изразена в редица нейни изложби през годините. Глория се изявява още в киното и музиката като наскоро беше диджей в столично заведение, а само преди дни дебютира и със своята първа песен. В  България Глория набра популярност покрай участието си в Биг брадър през 2016 година. Дотогава моделката бе известна в международните среди. Живяла е във Франция, Италия, Испания, Германия, Англия и дори в Корея преди окончателно да се  завърна на родна земя.

Кремена Оташлийска е още една българка прочула се в чужбина и най-вече в Париж и Ню Йорк. Любимката на редица модни дизайнери е най-успешният български модел зад граница според редица класации. Кремена е едва 13-годишна, когато Ирина Пили  изпраща нейни снимки в Барселона, откъдето веднага я канят да работи с тях. Още преди да навърши 18 години красавицата се превръща в най-успешния български модел в световен план, а портфолиото й по това време съдържа над 52 модни ревюта.

Най-яркият пример за роден актьор, пробил в чуждестранното е Юлиан Костов, който става все по-прочут в Америка и Лондон. Наричат го младия Робърт де Ниро заради физическата прилика и впечатляващите му актьорски превъплъщения. Така го оценява американската критика, която му предрича бляскаво бъдеще.Успешният българин първоначално се насочва към Англия където пренася шампионския си манталитет по плуване - в България той печели 10 златни медала,  учи бизнес мениджмънт в Холандия, но избира актьорството.

Сред 5300 кандидати от цяла Англия попада сред 160-те приети в националния Младежки театър на Великобритания. На Острова актьорът има поредица от силни роли във филми и сериали . В Холивуд българинът постига изключителен успех с лондонските продукции. Получава летящ старт с участието си в няколко филма и сериали.

Въпреки че в България името на Станимира Колева се свързва най-вече с участието й в "Стъклен дом“,  красавицата се радва на редица успехи от модни дефилета и фотосесии в Париж, Милано и Ню Йорк. Българката се снима за корицата на много влиятелни световни списания, сред които дори и модната Библия Vogue. Успехите на тъмнокосата актриса не приключват дотук, тъй като тя е и  рекламно лице е на редица марки както у нас, така и в чужбина, завършва "Телеграф“.

Още по темата: общо новини по темата: 2343
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: