Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
България е на фаталното 13-о място в света по големина на женския бюст
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:52 / 21.06.2023Коментари (0)208
©
България е на 13-о място в класация от 80 страни по големина на женския бюст, това сочат данните на World Data Info, според чийто списък на първо място сред женските бюстове е Норвегия. Проблемът, с който са се сблъскали изследователите при измерването на женския бюст, е в различните обозначения на размерите и използваните различни скали. В света съществуват поне шест различни системи за определяне на размера, състоящи се от цифри и подобни букви.

Освен това има производители, които отново разграничават тези системи за своите продукти. Например американският размер 34C съответства на британския размер 34D и на размера на ЕС 75D. Във Франция той е 90D, а в Австралия - 12C. Чешкото наименование 2D е по-лесно за визуално разграничаване. Всички тези размери съответстват на точните размери, което многократно води до объркване.

Мястото на Норвегия начело на списъка е изненадващо, като се имат предвид очакванията на мнозина да видят латиноамериканска държава като Бразилия или САЩ, евентуално средиземноморска държава, на това място.

Както е обяснено в изследването, големият размер на гърдите често се среща в страни, в които затлъстяването също е проблем. Според World Data Info женската гърда е съставена до голяма степен от мастна тъкан и жлези. Формата на гърдите също зависи не само от генетични фактори, но и от съдържанието на мазнини и състава на съединителната тъкан, пише Ladyzone. 

На последно място в класацията е Виетнам, следван малко по-нагоре в списъка от Бангладеш, Камбоджа, Непал и Конго. 

Съществуват различни причини за поразителното регионално разпределение, особено на малките размери, в Централна Африка и Югоизточна Азия. От една страна, често се посочва генетична причина. Жените в тези субконтиненти като цяло са по-дребни и по-леки. Средностатистическата жена в Югоизточна Азия е висока около 1,53 м и тежи по-малко от 55 кг. В Централна Африка жените с ръст под 1,60 м и тегло под 60 кг също са по-дребни от средното за света. Това само по себе си води до връзка с логично по-малките гърди при същите пропорции на тялото.

Освен това се предполага още една климатична връзка. В особено горещите региони организмът изразходва много по-големи количества енергия, за да се охлажда и да поддържа функциите на тялото в равновесие. Гърдите се състоят в по-голямата си част от мастна тъкан, т.е. от собствените енергийни запаси на организма. Ако енергията бъде бързо изведена от организма, не може да се образува мастна тъкан.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: