Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Броени дни до Нощта на театрите в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:47 / 17.11.2015Коментари (0)460
©
Драматичен театър "Н.Вапцаров" Благоевград се присъединява към НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2015, част от платформата Европейска нощ на театрите, която ще се проведе на 21.11.15г. /събота/, от 10:30 ч. до 22:30 ч.

За поредна година благоевградчани ще имат възможността да прекарат цял ден в Храма на Мелпомена. Екипът на театъра е подготвил богата програма за НОЩТА, която разбира се, не пропуска и детската аудитория. На 21-ви ноември, малко необичайно, нощта ще трае цял ден. В 10:30ч. отваря врати Театрално ателие "Малка нощ". Децата ще са творците в театъра и ще могат да изберат дали да са част от постановъчния екип или от актьорския. Сцената е построена във фоайето на Голяма сцена - ще изработим декорите, костюмите, ще учим текст и репетираме, а след това започва представлението - едно истински детско представление и всички са поканени.

В 11:30ч. поздрав към децата и в чест на Денят на християнското семейство ще гледаме музикалната приказка "Принцесата и свинарят". Текстът на Панчо Панчев разказва за истински ценните неща в живота - ароматът на цветето, песента на славея, топлината на любовта, които успяват да променят една разглезената принцеса и тя се влюбва.

По традиция студентите от 4-ти курс "Актьорско майсторство" на Югозападен университет "Неофит Рилски", представят дипломните си спектакли в рамките на програмата "НОЩ НА ТЕАТРИТЕ". Тази година последният клас на покойния Венцислав Кисьов излиза на камерна сцена с "Кастинг" от Александър Галин /17:00ч. Камерна сцена/. Режисьор е Милена Анева, която споделя за своя труд следното: "С пиесата "Кастинг" се опитвам да разкажа една приказка за надеждата и любовта. Приказка за надеждата, защото героите бленуват всеки по свой начин, по-добрия си живот.

А приказка за любовта, защото без любов тази надежда е невъзможно да се случи.

За тези сериозни неща разказваме през усмивката на младостта заедно със студентите от 4-ти курс "Актьорско майсторство" в ЮЗУ."

В 19:00ч. отново ще е "ЖЕНСКО ЦАРСТВО". Едно представление, което зрителят може да тълкува по много начини, а финалът, по думите на режисьора, е предупреждение - смехът е задължителен.

Комедията на Стефан Костов радва Благоевград и района вече втори месец, успехът на спектакъла е огромен, а това ще е първото му съботно представление, провокирано от големият зрителски интерес.

НОЩТА ще завърши с черната комедия "Умирай лесно!?" от Мате Матишич. Игор Дамянов и Иван Тодоров ще разкажат как се умира лесно.

От самата премиера представлението се играе в необичайни часове - и този път е така.

В 21:00 часа, на камерна сцена, Цинцо и Маринко, "УМИРАЙ ЛЕСНО!?". Човек го заболява сърцето и си мисли: "Господи, каква трагедия!", Игор и Иван разплакват и разсмиват едновременно публиката, в образите на двама гастарбайтери в Мюнхен, запътили се към родината, но, уви, без документи?!

Представление за най- абсурдните и най- човешките реакции.

За няколко часа градът да стане една голяма театрална сцена, като предложи едно ново изживяване и възможност зрителите да бъдат и участници в "нощния" живот на театъра.

За Драматичен театър "Никола Й. Вапцаров" - Благоевград е привилегия да бъде част от това тайнство!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Обработват тревните площи срещу кърлежи
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: