Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Блус и джаз величия от световна класа ще се включват в "Blagoevgrad Blues and Jazz 2018"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:09 / 22.03.2018Коментари (0)7356
©
Блус и джаз величия от световна класа ще се включват в четвъртото издание на единствения по рода си Международен фестивал "Blagoevgrad Blues and Jazz  2018". Фестивалът ще се проведе на 30 и 31 март в зала "Орфей“, парк "Македония“,  а началото на концертите ще бъде от 19:00 часа.

Програмата за фестивала бе обявена днес на официална пресконференция от заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова, артистичния директор на фестивала Васил Георгиев- Васко Кръпката и диригента на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев.  "Стана традиция в края на месец март "Blagoevgrad Blues & Jazz"фестивал да тръгва към сърцата на публиката. С него поставяме началото и на Пролетен фестивал на изкуствата, който ще приключи през юни с "Франкофоли“. Предстоят поредица от фестивали, които се наложиха. След първото успешно издание на "Blagoevgrad Blues & Jazz" през 2015 година, фестивалът тръгна приятелски, от хора със сърце, обичащи блуса и джаза.Доказа се като много добра платформа за среща на добри музиканти и изпълнители, а след 2015 г. започна и международното участие“, каза зам. – кметът Христина Шопова. Тя припомни едни от емблематичните имена, които взеха участие във фестивала до сега- Биг Мама Монтсе, Систър Марион, Делта Руустърс, носителят на Грами Sugar Blue, динамичната група от Унгария- Soulful band и други. "Тази година програмата е много специална и най- силната досега. Тук е мястото да поздравя всички, които участваха в селекцията и организацията. Очакват ни много силни две вечери и големи имена. Подготвили сме изненади за публиката. За първа година мястото на провеждане на фестивала ще бъде зала "Орфей“ в парк "Македония“, което сме сигурни, че ще предложи повече възможности за публика, за общуване, създаване на фестивална атмосфера“, допълни заместник- кметът Христина Шопова и отправи покана към почитателите на блус и джаз музиката да станат част от четвъртото поредно издание на фестивала, който няма аналог - "Blagoevgrad Blues and Jazz  2018". Билети и карти могат да бъдат намерени на касата на зала "Пейо Яворов“, както и в мрежата на Eventim.

Васил Георгиев- Васко Кръпката и диригентът на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев представиха и участниците в двете фестивални вечери. "Тази години "Милчо Левиев на 80 години- легендата, гуруто на българският джаз, Йълдиз Ибрахимова, Влатко Стефановски, имаме дебют на млад благоевградски музикант, който най- после създаде своя група и песни и вярвам,че много скоро това момче ще бъде известно в цяла България- Лъчо Кацарски“, каза Васко Кръпката. Той представи още двата големи Биг Бенда на България- Биг Бенд на Българско национално радио и Биг Бенд- Благоевград. Не бе пропусната и "малката- голяма хармоника“, както я нарече Васко Кръпката и която пристига от Флорида- Кели Ръкър. За София Блус бенд, Васко Кръпката издаде, че това са софийски блус музиканти.  Диригентът на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев допълни, че "Царицата на джаза“ Йълдъз Ибрахимова ще изненада публиката с няколко джазирани арии. Няма да липсват и познати джаз стандарти като "All of me", “Black coffee". Борис Янев обеща на публиката да чуе и най- доброто изпълнение на "Summer time".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: