Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Биг Бенд - Благоевград и Весела Морова откриват "Благоевград Blues and Jazz"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:20 / 29.03.2017Коментари (0)339
©
Много джаз, с Весела Морова и Биг Бенд-Благоевград, ще звучи в първата вечер от III издание на международния фестивал "Blagoevgrad Blues and Jazz". Началният час на събитието е 19.00 на 30 март, а мястото - Драматичен театър "Никола Вапцаров". Tанц, блуз и джаз отново ще радват жители и гости на Благоевград в два поредни фестивални дни. 2017г. минава под знака на 100-годишнината от рождението на Ела Фицджералд, която остави след себе си незабравимото изпълнение на "Summertime". 

Поредица от нейни хитове ще звучи в изпълнение на благоевградския бенд. На сцената ще излязат и румънските The Bega blues band заедно с Jonhy Bоta. Ако заглавия като "All your love" и "Heat Inside" говорят нещо на почитателите на фънк музика, то това задължително е името на бандата Dirty Purchase. След като миналата година те издадоха своя първи авторски албум и отбелязаха 20 години на фънк формацията, сега ще представят най-доброто на сцената на "Blagoevgrad Blues and Jazz".

Втората вечер на "Blagoevgrad Blues and Jazz" отново започва от 19.00 часа. Датата е 31 март, а мястото отново ДТ "Никола Вапцаров". България, Гърция и САЩ на една сцена с музикални предизвикателства. Публиката ще се наслади на изпълненията на Вики Алмазиду с една уникална смесица от авторски композиции на автентични гръцки и български народни мелодии, разработени в съвременни джаз пиеси и песни. Блусът носи името на Big Blues Band и Васко Кръпката, които ще поднесат една богата палитра от популярни парчета. Гвоздеят на програмата е легендарният Sugar Blue. Световноизвестният блусар Джейм Уайтинг, роден в Харлем, Ню Йорк е свирил и с Rolling Stones, като самият Миг Джагър го описва като "странен и много талантлив музикант". Носителят на "Grammy" ще разкрие "тайните" на хармониката и защо големи имена като Боб Дилън, Стиви Уондър, Уили Диксън, Франк Запа повлияват грандиозно върху творчеството и го нареждат сред най- добрите.

Почетен гост на третото издание на "Blagoevgrad Blues and Jazz 2017" ще бъде големият български джаз музикант, композитор, аранжор и пианист - Милчо Левиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: