Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
БГ звезди гладуват и боядисват косата си, за да влязат в роля
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:04 / 01.10.2022Коментари (0)307
©
Любими български актьори и популярни личности дават всичко от себе си за успешна роля в родното кино. На някои от тях им коства седмици гласуване, а други пък подлагат на различни процедури косата си, за да са по-близо до образа, в който трябва да се превъплътят.

Коса

Безспорно с най-много преобразявания може да се похвали любимецът от Народния театър Дарин Ангелов. Пред "Телеграф“ той разкри, че почти за всяка роля търпи някакво преобразяване, но като цяло има няколко образа, за които е положил доста усилия. Последното такова е в момента. "За филма "Войната на буквите“ свалих 8 кг, за да мога да изглеждам сух и слаб. Не мога да издам повече, защото ще се разбере прекалено много за образа ми. Включително с отслабването ми трябваше да поддържам неоформена брада, тъй като в онези години не е имало електрически бръсначки и т.н., и да пусна колкото мога коса“, разказва Дарко. Той се забавлява и с факта, че откакто се появява така, много от хората го съжаляват и го молят да си върне стария външен вид. "Пишат ми съобщения да се стегна, да си върна стария външен вид, да кача килограми. Питат ме защо изглеждам по този начин, а аз им отговарям с актьорско самодоволство, че ще разберат напролет“, смее се Ангелов.

Той никога няма да забрави и образа си в "Летовници“, където е пускал дълго време коса, за да може след това да му се прикрепят расти. "Пусках много дълго време коса тогава. Като ги махнахме растите, пострада много сериозно моята коса, като дори известно количество се загуби. Но за снимките на "Летовници“ най-хубавото беше, че бях качил 6 кг. мускулна маса със зверски тренировки. Бях направил убийствено тяло“, спомня си Дарин. През смях разказва и как се е почуствал, като се е наложило да се епилира целият за образите си в "Като две капки вода“. "Като трябваше да махна цялото си окосмяване за превъплъщенията ми на Камелия и Шер, се чувствах като гол охлюв (смее се). Това бе един поликоректен шок за мен. Изразявам огромно съчувствие и респект към дамите, които правят това редовно, за да се харесат на нас, мъжете“, завършва с усмивка Ангелов.

Говорейки за коса, последната, направила рязка промяна, е талантливата Елеонора Иванова, която е главната актриса в новия филм на Мариан Вълев "Чалга“. Именно за образа на Барбито на лентата тя за една вечер от рижава става бяло руса. "За една вечер се изрусих, а на следващия ден ми закачиха и екстеншъни. Чувството беше много странно, то и още е, но, честно казано, малко ще ми липсват (смее се). Свикнах си с дълга коса. Радвам се, че се случи, защото това ми преобразяване бе много важно за самочувствието на персонажа“. Тя разказва, че първият въпрос, който е задала на Мариан Вълев, е бил: "А сега кво правим с косата“, при което и двамата били единодушни, че трябва да се изруси, а не да ползват перука и така и станало. Самият Мариан също стана блондин за своя роля. Той се подвизаваше с перхидролена коса на снимките на филма "Ускорение“, който така и не видя бял свят.

Златното ни момиче Цвети Стоянова, която пък прави дебют като актриса в "Чалга“, е свалила цели 16 кг за екранния си образ. "В сценария изрично пише, че играя болезнено слабо момиче. Шегувах се с режисьора: "Не може ли само "слабо момиче“. Отслабнах цели 16 килограма, трябваше да сваля 20, но не успях. При старта на снимките бях 51 килограма при височина метър и седемдесет и пет. В началото доста понамалих храната, после минах на една ябълка, няколко ореха и малко мед, но сега вече си хапвам. Свикнала съм с глада, макар че сега, на 28 години, ми е по-трудно да спазвам хранителен режим. Много по-лесно е да сваляш килограми на 16 години“, разкри пред "Телеграф“ Стоянова.

Хубавицата разкри, че с екипа са станали като семейство, смеят се и плачат заедно. Усмивките са ежедневие, но на въпроса защо плачат заедно, тя отговори: "По сценарий трябваше да плача, но понеже не съм актриса и не знам как да го направя, Мариан просто ме накара да изпитам чувствата, които изпитва моята героиня. Беше в църква и той се приближи до мен, започна да ми разказва за нещата от живота. Адресира ги към мене и аз веднага започвах да рева, стана ми много мъчно. Поглеждам - то и екипът плаче“.

С подобна история може да се похвали и рапърът 50 Cent, който обаче свали над 23 килограма за ролята в игралния филм "Нещата се разпадат" с помощта на строга диета, която спазваше девет седмици, информира thesun.co.uk. Американският музикант, известен със своята мускулеста физика, играе в този филм ролята на играч на американски футбол, който се разболява от рак. 50 Cent свали над 23 килограма, отслабвайки от 95,5 на 72 килограма, само с течна диета за три седмици. В същото време американският рапър практикуваше интензивен режим на упражнения, прекарвайки средно над три часа и половина всеки ден на пистата за бягане.

История

За да влезе в ролята на банкера Атанас Буров, актьорът Асен Блатечки трябвало да качи 15 кг. За снимките на филма "Залог" пък се наложило да си пусне брада и мустаци. В него той играе Коста Паница - важна личност от историята на България, за когото обаче той смята, че не се знае много. Блатечки е категоричен, че предпочита и килограмите, и брадата му да са истински, а не киногрим, защото така е по-автентично. Филмът "Залог" разказва за отношенията между Коста Паница и Стамболов покрай преврата, който първият готви срещу цар Фердинанд.

Според Блатечки пресъздаването на живота на историческа личност чрез роля изисква много внимание. "Нашата работа е наистина много отговорна, защото Паница и Стамболов са от емблемите на българската история въобще. Ние, българите, сме малко длъжници на Коста Паница, защото не се знае толкова за него. Той е бил професионален войник, завършил е право, военно училище в Одеса, той е един от виновниците за обединението на Източна Румелия и Княжество България". За ролята си на Буров във филма "Останалото е пепел" му си налага да качи 15 килограма. Прави го, като сменя хранителния си режим и спира да ходи на тренировки. Много е смешно, защото се получават някои странни неща в резултат на многото килограми. Когато се опитвах да си връзвам обувките, от мен излизаха звуци като от надута гайда."

Бойко проговори турски, Яна Маринова - сръбски

Не с външни промени, ами с езикови такива впечатлиха друга част от родните актьори. Всички още помним перфектния турски на Бойко Кръстанов в сериала 'Под прикритие“. Неговият герой Ерол се появи в шести сезон и бе част от организацията на турската мафия. Кръстанов разкри тогава, че за него е било предизвикателство научаването на езика. Той разказа, че произношението на думите му е било доста трудно. Със сръбски пък ни изненада Яна Маринова в новия сериал на Нова телевизия "С река на сърцето“. Там родната актриса си партнира с колежка оттам, като ролята й налага през цялото време да говори на сръбски.

Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: