Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Акарите: Броят им е около милион във всеки матрак - хранят се от нас, но има ефективни начини да ги преборим
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:54 / 06.03.2024Коментари (0)808
©
Акарите са често срещана причина за алергия, присъстват дори в най-чистите домове. В матраците е възможно да пребивават до един милион. Тези микроскопични същества се наричат ​​прахови акари, известни също и като домашни акари. Те се хранят с органични материали (като например мъртви кожни клетки), които са разбити от гъбички.

Ако имате алергия към прах, ще трябва да предприемете мерки за намаляване на броя на насекоми в целия си дом. В тази статия ще се съсредоточим върху матрака, където акарите изобилстват. Когато решите да предприемете мерки срещу този вид миниатюрни насекоми, първо започнете от вашия матрак. Не забравяйте, че леглото е място, където хората прекарват 1/3 от живота си!

Експерти представят четири съвета за премахване на нежеланите акари от леглото ви:

1. Блокирайте ги със специални завивки за легло

Знаете ли, че съществуват т.нар. завивки, калъфи заматрак и възглавници, специално направени за хора с алергии към праховите акари? Така е създадена технология им, че тъканите са наредени много на гъсто и по този начин спират нахлуването на домашни акари в матрака. Изводът е, че се изгражда физическа бариера между вас и малките нашественици, а в крайна сметка се намаляват симптомите на хора с подобен вид алергия.

2. Променете свойствата на алергените със спрей против прахови акари

Можете да напръскате матрака, възглавниците, килимите и меката мебел със специален спрей срещу акари, който да неутрализира алергията ви. Когато се използва в съответствие с инструкциите, тя може да намали излагането на алергени до 90%. Потърсете подобен продукт на пазара.

3. Използвайте прахосмукачка

Това също е ефективен начин за премахване на праховите акари от матрака ви, но имайте впредвид, че обикновената прахосмукачка, не е толкова мощна и удобна, колкото вакуумната, специално създадената за легло.

4. Следете нивото на влажност в стаята ви

Акарите на прах се нуждаят от известно ниво на влажност, за да оцелеят. За да ги държите далеч от матрака ви, идеалната относителна влажност в стаята трябва да е между 40 и 50%. Ако имате алергия към прах, може да използвате хигрометър (известен също като монитор за влажност), за да проверите относителната влажност на дома ви. Ако вашият дом е прекалено влажен, изсушителят е полезна инвестиция за поддържане на контрола на акарите. Само един изсушител не може да излекува проблема с прашинките, но е много полезен инструмент, когато се използва заедно с други мерки за борба с акари, съветват експертите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: