Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
6 факта за второто издание на Лига на Конференциите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:47 / 16.06.2023Коментари (0)310
©
На 7 юни се изигра финалният двубой в Лига на Конференциите. Уест Хям спечели с 2:1 срещу Фиорентина и вдигна първи европейски трофей от 1965 г. Победното попадение за “чуковете" падна в 90-ата минута, а негов автор бе Джаред Боуен.

Въпреки че турнирът остава в сянката на Шампионска лига и Лига Европа, предложи много емоции и запомнящи се мачове. Някои резултати от Лига на Конференциите изненадаха специалистите, но именно в това е чарът на футбола.

Кои играчи спечелиха индивидуални призове и с какво ще запомним второто издание на надпреварата, споделят футболните анализатори от 7Спорт.

Голмайстори

Двама нападатели си разделиха голмайсторския приз в Лигата на Конференциите. С по 7 попадения завършиха Артур Кабрал от Фиорентина и Зеки Амдуни от Базел. Трябва да се отбележи обаче, че състезателят на Базел записа 3 мача по-малко от своя конкурент.

По-надолу в класацията останаха Михаил Антонио (Уест Хям), Лука Йович (Фиорентина) и Уго Кайперс (Гент), които реализираха по 6 гола.

Най-много чисти мрежи

Представянето на вратарите също е важно и това се доказа през настоящата кампания. Тези, които опазиха мрежата си “суха" в 6 двубоя, бяха Филип Беднарек от Лех Познан и Алфонс Ареола от Уест Хям. Именно стражът на “чуковете" получи златен медал, докато този на полския представител достигна фазата на четвъртфиналите.

С 5 чисти мрежи остана Симоне Скуфет от ЧФР Клуж, докато седем вратари завършиха с по 3 мача без допуснато попадение.

Най-полезен играч

Това индивидуално отличие отива при футболиста, участвал в най-много голове на своя отбор, независимо дали като голмайстор или асистент.

25-годишното крило на Фиорентина – Николас Гонсалес, взе участие в 11 мача на “виолетовите", в които вкара 5 попадения и добави 4 асистенции на сметката си.

Микаел Ишак от Лех Познан завърши със същото постижение, но изигра 12 двубоя в турнира.

Най-млад футболист

Този сезон в Лига на Конференциите ще бъде запомнен с дебютите на млади футболисти в Европа. Жулиен Дюранвил от Андерлехт влезе като резерва в мача срещу Силкеборг на 16 години, 4 месеца и 3 дни.

С месец по-възрастен от него е Исак Алемайеху Мулуджета, който записа 8 минути при поражението на Юргорден от Лех Познан.

Най-възрастен футболист

Испанският страж – Пепе Рейна, се превърна в най-възрастния футболист, взел участие в Лига на Конференциите през този сезон. Той бе титуляр при загубата на Виляреал от Андерлехт с 0:1.

Най-възрастният полеви играч в турнира бе Овидиу Хобан (40 години, 1 месец и 27 дни), който влезе като резерва при равенството на Клуж с Лацио (0:0).

Най-висока средна посещаемост

Два стадиона могат да се похвалят със средна посещаемост над 40,000 зрители. Първата позиция е окупирана от “Райн-Енерги Щадион" в Кьолн, който прие общо 141,700 души за три двубоя. Въпреки че “козлите" отпаднаха още в груповата фаза, привържениците им се радваха на първо европейско участие от 2017 г. насам.

Второто място по посещаемост остана за “Лондон Стейдиъм". Средно по 42,647 зрители наблюдаваха домакинските срещи на шампиона в турнира – Уест Хям.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: