Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Започва ремонт на баскетболната зала в Спортен комплекс "Пирин"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:56 / 23.06.2022Коментари (0)278
©
Залата по баскетбол в Спортен комплекс "Пирин“ ще бъде реновирана. Тя няма да бъде давана на концесия, а ще бъде общинска, както досега. Това стана ясно по време на пресконференция днес.

Залата ще бъде обновена със средства, които са дарение от Георги Спасов, а общата стойност на предвидената сума за ремонт и обновяване на спортната зала е над 100 000 лева.

"Преговорите и подготовката по този процес започнаха преди 2 месеца и вярвам, че ще продължим с отлични резултати от страна на младите баскетболни надежди и техните треньори години наред. Изключително съм радостен, че се намират такива хора, като Георги Спасов, които да помагат на спорта и на децата в Благоевград, заделяйки от личните си средства. Ремонтът ще бъде изцяло извършен с паричното дарение, като целта ни е залата да придобие съвременен и модерен вид“, каза в частност кметът Стоянов по време на срещата.

На пресконференцията присъстваха още председателят и треньор на БК "Евробаскет“ Никола Хаджиев, дарителят Георги Спасов и управителят на "Спортни имоти“ Драган Стойков.

"В момента тренират няколко възрастови групи в "Евробаскет“ – до 8-годишна възраст, до 10 години, до 12 години, до 14 години, до 16 и до 18-годишна възраст. Над 100 деца са избрали баскетбола и в момента тренират, а от шест месеца вече работим и с два набора момичета. Предстои от септември месец да сформираме и мъжки отбор по баскетбол. Благодаря на кмета Илко Стоянов и на Георги Спасов за подкрепата и работата“, каза Николай Хаджиев.

Щедрият дарител от своя страна сподели, че идеята е залата да се превърне в модерна и добра среда, която да отговаря на съвременните изисквания с модерни технически придобивки.

В ремонтираната баскетболна зала в СК "Пирин“ тренировките по баскетбол ще бъдат с приоритет.

В момента залата се използва от няколко клуба по различни дисциплини, които тренират по график. Това няма да се промени и след ремонтните дейности те отново ще може да ползват спортното съоръжение с предварително изготвен график.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: