Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Започва първият по рода си “Jumaya Stage Festival" в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:26 / 25.05.2018Коментари (0)871
©
Благоевград за първи път е домакин на артистичния фестивал “Jumaya Stage Festival".  Началото ще бъде поставено на 1 юни от 18:00 часа с  Rockids&The little’s.

  Фестивалът ще бъде разположен на паркинга пред Stage bar и Райфайзен банк, площад “Македония“ и парка пред сградата на НАП. Той ще бъде в рамките на 2 дни и в него ще се включат едни от най-новите рок банди.     Подробности по организацията и подготовката за фестивала разясниха заместник- кметът на Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, организаторът Иван Кацарски и младият дизайнер Надежда Червенкова.  "Няма да скрия, че отдавна имахме нужда от фестивал като Джумая фест . Липсваше ни фестивал в началото на юни, за да може месецът да е наистина музикален, прекрасен, свеж. Практика в цял свят е Общината да създава условия и да помага при организирането на определено събитие, а не да го обхване изцяло. Радостно е, че има хора като организаторите на фестивала – пълни с идеи, възможности, имащи ясно начертана визия“,  каза зам.- кметът. Тя увери, че всяка една идея, в тази посока ще бъде подкрепена от Община Благоевград.  От своя страна организаторите изразиха своята признателност и благодарност към Община Благоевград за съдействието и подкрепата.

    По време на стрийт фестивала жителите и гостите на Благоевград ще имат възможност да разгледат и закупят хендмейд артикули от  арт базара. Ще бъдат представени няколко уъркшопа-  дръм съркъл, воден от BunyVerse & Piero Epifania и вокален уъркшоп за деца и възрастни, занимаващи се с рок музика, воден от вокалния педагог, Евгени Господинов.

    В рамките на първото издание на поредното голямо събитие в Благоевград участие ще вземат, както вече утвърдени имена като Wickeda, P.I.F., Jeremy, Skitnicks, така и нови, сред които Nu/Ance и  Farock.  Малките таланти на Благоевград също имат своето място в първото по рода си издание на рок инициативата. На сцената ще излязат талантливите “The Littles" и “Rockids" от Presto – Rock & Classic school и “FaRock" от вокално студио ФаДиез.  

    Ще пристигнат гости от Стара Загора, Пловдив, София, Велико Търново. Съпътстващите събития ще радват гостите на най- новия фестивал в културния календар на Община Благоевград.  






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: