Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
За първи път в Благоевград! Форум "ЗаЕдно за Милион усмивки"
Автор: Ливия Кукова 17:21 / 18.03.2024Коментари (0)944
© Фокус
Благотворителна инициатива под надслов "ЗаЕдно за Милион усмивки“ организират от Дирекция "Социално подпомагане“ в партньорство с Община Благоевград на 22 март (петък).

В събитието ще се включат деца от приемни семейства, родители и представители на институции от областите Благоевград, Кюстендил и Перник. Старт на инициативата ще даде кметът Методи Байкушев в 10:00 ч. във фоайето на Общината.

В 10:30 ч. ще започне Кръгла маса за обмен на опит и добри практики на тема "Детето и детското развитие при условията на приемна грижа“, в която участие ще вземат представители на Министерство на труда и социалната политика /МТСП/, Агенция "Социално подпомагане“ /АСП/, Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/, Агенция за качеството на социалните услуги /АКСУ/, Национална асоциация за приемна грижа /НАПГ/ и приемни родители от трите области.

Акцент в първата по рода си проява в Благоевград е детското развитие при условията на приемна грижа и опазването на околната среда.

Част от събитието е благотворителна изложба на ученици от НХГ "Св. св. Кирил и Методий“, която ще бъде подредена пред сградата на Община Благоевград, кулинарен базар на доброволци и ученици от ПГТЛП "Гоце Делчев“- Благоевград, която ще бъде изложена във фоайето на Общината и спортни игри пред зала "22 септември“.

"В инициативата ще вземат участие над 80 деца и техните приемни родители. Всяко дете заслужава да расте в семейна среда, затова този форум е повод институциите да се обединим за създаването на ясни правила за осигуряване на стандарт за родителите в приемна грижа“, заяви на пресконференция Александър Балев, директор на Дирекция "Социално подпомагане“ - Благоевград.

Той обяви, че набраните средства от инициативата ще бъдат насочени за закупуване на "Шишеяди“, което ще помогне за по-чиста околна среда.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: