Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Въвеждат система на делегирани бюджети в детските градини и Център за личностнo и творческо развитие на децата на Благоевград
Автор: Ливия Кукова 15:19 / 11.12.2023Коментари (0)1068
© Фокус
Въвеждат система на делегирани бюджети в детските градини и Център за личностнo и творческо развитие на децата на Благоевград в Община Благоевград, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

Решението бе взето от общинските съветници по време на днешното извънредно заседание на Общински съвет Благоевград по предложение на кмета Методи Байкушев.

Емилия Георгиева, директор на ДГ № 11 "Здравец“ каза, че би било добре да се пробва тази система на делегираните бюджети. "Мисля, че е малка пречка това, че не сме на самостоятелни бюджети. Трябва да имаме този шанс, да пробваме тази възможност. В контакт сме с колеги в страната, които са много доволни от системата на делегираните бюджети“, каза тя.

Кметът на Община Благоевград от своя страна обеща, че на всички директори ще бъде оказана максимална помощ, включително и административна, за да могат максимално бързо да започнат работа по новата система.

Директорът на Седмо СУ "Кузман Шапкарев" - Благоевград Лилия Стоянова каза пред местните парламентаристи, че въвеждането на система за делегиран бюджет в детските градини е най-хубавото нещо, което може да се случи за директорите и цялата община. По думите й децентрализацията на средствата е обстоятелство, което те кара да поемеш отговорност, но и да създаваш повече блага за институцията, която управляваш.

Въпреки дебатите и съоръженията на част от общинските съветници, които поискаха отлагане на точката и разглеждането й в Комисията по образование и култура, заради притеснения, че ще има проблем с въвеждането на подобна система, при крайното гласуване местните парламентаристи постигнаха съгласие по основното предложение от кмета Методи Байкушев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: