Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Второ семейно огнище в Благоевградско пламна с коронавирус
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:18 / 08.05.2020Коментари (0)372
©
Второ семейно огнище на коронавирус бе локализирано в сатовчанско село, три нови случая на заразата отчетоха днес. Заразените са семейство с дете. 

Оказа се, че в това семейство заразата е тръгнала от починала онкологично болна жена, с коронавирус, която е била пациент на столичната болница "Св. Иван Рилски", твърди struma.com. От нея е тръгнала заразата, която се прехвърила на медицинско лице. Така в сатовчанското село регистрираните случаи на зараза са 8, сред тях има и 3 деца. Всички са карантинирани и изолирани.

Снощи късно са пристигнали и новите три проби на новото заразено семейство,което е под карантина от няколко дни. Това е поредният случай на разпространение на заразата от пациенти на столичната болница, където бе установен своеобразен бум на положителни за коронаифекцията и над 10 медици бяха с положителни проби за коронавирус.

До установяването им те са се грижили за пациентите си, което е пренесло заразата. Междувременно се разбра и за скандален случай в Петрич. Пациентът, който в момента е в тежко състояние в реанимацията в местната болница е бил опериран, с установен коронавирус в "Св. Иван Рилски", но от столичната клиника не са уведомили медицинските власти в Сандански и Петрич, както и РЗИ.

Мъжът е бил изписан на 28 април с коронавирус и пратен за домашно лечение. След влошаване на постоперативното му състояние е настанен в болница на 30 април. Едва тогава лекарите установили наличие на вируса. В Благоевград жена, пациент на столичната клиника е в Инфекциозно отделение, съпругът и почина след заразата. Сега поредният случай в сатовчанско. Според запознати има и други пациенти, донесли заразата в Пиринско от "Св. Иван Рилски".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Лято 2024
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: