Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Включват Благоевград в престижна класация
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:17 / 20.04.2017Коментари (0)911
©
Благоевград ще бъде включен в списък с градовете, в които се организират 100-те най-големи събития на франкофонията в цял свят. Това стана ясно по време на среща между кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и посланика на Франция в България н.пр. Ерик Льобедел. 

Причината, Благоевград да бъде в престижната класация, е организирането и провеждането на фестивала "Франкофоли", който предстои в областния център за трета поредна година. Инициативата носи името "Голямата обиколка" и включва в себе си 100 населени места от цял свят, в които се популяризира френската култура. Благоевград е избран лично от министъра на Външните работи на Франция, поясни още н.пр. Ерик Льобедел. 

"Самият факт, че Благоевград е фигурира в списъка, ще позволи тук да бъдат привлечени туристи, не само от Европа, но и от цял свят. По този начин, от една страна, събитието ще бъде доразвито, а от друга, ще допринесе за разработването на Месец на франкофонията. Следващата година той ще се проведе през месец март, а един от основните участници ще бъде именно Община Благоевград", коментира н. пр. Ерик Льобедел. Кметът Камбитов определи този факт, като оценка за положените усилия, фестивалът "Франкофоли" да бъде възроден и да се превърне в емблема за Благоевград.

По време на срещата бяха обсъдени още възможностите, които Благоевград предлага за туризъм и инвестиции, част от мащабните проекти, по които Общината работи, както бъдещо сътрудничество за реализация на съвместни инициативи.

В рамките на срещата, н.пр Ерик Льобедел подчерта, че благодарение на целенасочената политика на кмета Камбитов, Благоевград вече е достатъчно атрактивен за френските туристи.Той определи Благоевград като "умен град". "Това е вследствие от положените усилия на Общината, с разработените проекти, с решението на Община Благоевград да участва във френско-българския конкурс "Еко община" - конкурс, който позволява да бъдат отличени най-добрите български общини, а показателите са енергийна ефективност, управление на водата, управление на отпадъците", допълни още Ерик Льобедел.

В края на срещата д-р Камбитов благодари на френския посланик и отправи покана той да бъде официален гост на фестивала "Франкофоли", който предстои през юни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: